OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne prins Harry hertug av Sussex.
OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne prins Harry hertug av Sussex. Foto: Alexi Lubomirski

Her er de offisielle bryllupsbildene

Det britiske kongehuset brukte Facebook for å formidle de offisielle bryllupsbildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

600 celebre gjester var samlet i St George's Chapel i Windsor Castle lørdag, for å se prins Harry få ja fra sin kjære Meghan Markle.

I Windsors gater hadde over 100.000 publikummere møtt opp for å få et glimt av brudeparet.

På benkene i kirken satt blant annet Victoria og David Beckham, George og Amal Clooney og den britiske kongefamilien.

OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne av Sussex.
OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne av Sussex. Foto: Alexi Lubomirski

I kirken kunne man se en tydelig beveget mor, Doria Ragland, mens Meghan Markle kom opp til alters i en drøm av en brudekjole.

Harry ble rørt

Prins Harry så ut til å miste pusten da Hollywood-stjerna nådde frem til han, fulgt av prins Charles og en nydelig liten flokk av brudepiker og brudesvenner, deriblant prins George (4) og prinsesse Charlotte (3).

– Du ser fantastisk ut. Jeg savnet deg, sa en tydelig rørt prins Harry etter at hans Meghan var blitt ført opp kirkegulvet.

Deretter takket han prins Charles, som fulgte Meghan.

– Thank you, pa, sa prinsen.

–Takker for alle meldinger

Etter bryllupet ble det tatt offisielle bilder av paret, brudepiker og brudesvenner og resten av kongehuset.

– De kongelige høyhetene er glade for disse offisielle bildene tatt av Alexi Lubomirski og er glade for å kunne dele dem i dag. De ønsker å si takk for alle generøse meldinger og støtten de har mottatt, står det i en tekst som føler med bildene på Facebook.

OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne prins Harry hertug av Sussex.
OFFISIELT BILDE: Det britiske kongehuset publiserte tre offisielle bilder etter bryllupet der Meghan Markle ble hertuginne prins Harry hertug av Sussex.

Bildene ble tatt av fotografen Alexi Lubomirski i Det grønne salong i Windsor Castle.

Hertugen og hertuginnen av Sussex ønsker ifølge meldingen på Facebook å takke alle som deltok i bryllupet lørdag.

– De føler seg så heldige som har hatt muligheten til å dele sin dag med alle som samlet seg i Windsor og alle som så bryllupet på TV i Storbritannia, Commonwealth og rundt i verden, heter det i meldingen.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland likte bildene godt, men hadde en spesiell favoritt.

– Veldig vakre bryllupsbilder tatt på Windsor slott etter vielsen lørdag. Bildene med familie og brudebarn er både historiske og sjarmerende, men jeg må innrømme at jeg nok likte aller best sort/hvitt- bildet av brudeparet i trappen ute på terrassen på Windsor. Et virkelig blinkskudd som virkelig viser hvordan de to er. Trygge og avslappet og utvilsomt salig lykkelige og stormende forelsket, sier Totland.