SLÅTT UT I FULL BLOMST: Etter ustabilt spill og utenomsportslige episoder tidligere sesonger, har Jack Grealish hatt karrièrens soleklart beste sesong. Nå håper han å krone den med opprykk til Premier League.
SLÅTT UT I FULL BLOMST: Etter ustabilt spill og utenomsportslige episoder tidligere sesonger, har Jack Grealish hatt karrièrens soleklart beste sesong. Nå håper han å krone den med opprykk til Premier League. Foto: Andrew Couldridge

– Du kan dø, sa legen. Det endret alt for stortalentet

En bisarr skade snudde opp ned på livet til Jack Grealish (22).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har lenge vært sett på som et stortalent, men først denne sesongen har Jack Grealish virkelig vist hva som bor i ham. Det på tross av at han var døden nær i sesongoppkjøringen.

Da Aston Villa spilte treningskamp mot Watford, holdt det som så ut til å være en harmløs takling fra tidligere lagkompis Tom Cleverley på å sette ham ut av spill for godt.

– Jeg fikk et spark i nyrene, og den delte seg to plasser. Jeg hadde indre blødninger i omkring fem timer, sier Grealish til Mirror.

– Det er den verste smerten jeg har kjent. Jeg dro til Heartlands-sykehuset i Birmingham. De fant ut hva det var og jeg ble kjapt fraktet til Queen Elizabeth-sykehuset for en operasjon, fortsetter Villa-stjernen.

– Du kan dø

Meldingen han fikk før operasjonen var han ikke forberedt på.

– Kirurgen måtte fortelle med hva konsekvensene kunne være om operasjonen ikke var vellykket. Han så meg inn i øynene og sa «Jack, du kan dø.» Svaret mitt var «hva?»

22-åringen hadde ikke en gang tenkt tanken på at sesongstarten kunne ryke.

– Jeg var virkelig redd. Jeg forventet å være tilbake på en uke, men det tok tre-fire måneder, sier Grealish.

Aston Villa måtte klare seg uten playmakeren i sesonginnledningen, og kanskje var månedene uten Grealish forskjellen på direkte opprykk og playoff. Det får man aldri vite, men det som er sikkert er at 22-åringen aldri har spilt bedre enn etter skadecomebacket.

– Jeg tror at alt skjer for en grunn. Jeg kom tilbake etter skaden som annen mann, sier Villa-talentet.

– Sterke og sprekere

Tidligere sesonger har det vært en del utenomsportslige hendelser for Grealish. Heftig festing har endt opp med oppslag i britiske (og norske) medier. Denne sesongen har det bare handlet om fotball.

– Jeg tenkte på hvordan jeg kunne mistet alt på så kort tid. Jeg jobbet så hardt for å komme tilbake, fordi jeg savnet fotballen. Jeg ville være så god jeg kunne bli. Jeg var i treningsstudio hver dag, og jeg har så mye bedre energi. Jeg føler meg sterkere og sprekere, forteller Grealish.

Bedre og mer stabil form, har gjort at Grealish har en trygg plass i startelleveren til Steve Bruce. Og der han tidligere ofte ble byttet ut, er han nå blant de som har tillit kampen ut.

– På denne tiden forrige sesong ville manageren ha byttet meg ut. De tre siste månedene har jeg spilt 90 minutter 95 prosent av tiden, sier Grealish.

Vil vinne for sjefen

22-åringen har vært Villa-fan hele livet, og drømmer nå om å lede klubben i sitt hjerte tilbake til Premier League. Men det er ikke bare for seg selv, familien og Villa-fansen han ønsker å gjøre det.

Han vil også gjøre det for sjefen sjøl, manager Steve Bruce, som har vært gjennom den vanskeligste perioden i sitt liv etter å ha mistet både sin mor og far i løpet av 2018.

– Jeg håper vi vinner det – bare for ham. Det er mange som gjør det. Han er så fin fyr, og en av de beste, om ikke den beste, managerne jeg har spilt for, sier Grealish.

Han glemmer ikke den omtanken Steve Bruce viste da nyreskaden satte ham ut av spill.

– Noen ganger vet du at noen har et godt hjerte. Da jeg lå på sykehuset kom han og besøkte meg to ganger, og han Facetimet meg annenhver dag for å se hvordan det gikk med meg. Det er slikt man husker, og om jeg skulle endt opp med å score vinnermålet vil jeg dediserer det til ham, sier Grealish.

Lørdag får man se om opprykksdrømmen til Grealish går i oppfyllelse eller om den blir knust når Aston Villa og Fulham barker sammen i playoff-finalen på Wembley. Der står det heder, ære og milliarder av kroner på spill.