STILLESTÅENDE KØ: Statens vegvesen spår stillestående kø flere steder i den sørlige delen av Norge i dag.
STILLESTÅENDE KØ: Statens vegvesen spår stillestående kø flere steder i den sørlige delen av Norge i dag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix (illustrasjonsbilde)

I dag må du belage deg på kø

I dag er en av årets travleste dager i trafikken. Pinsen er over, og trolig vil mange nyte fineværet før man drar hjem fra ferie. Det skaper trafikale problemer, ifølge Statens Vegvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi forventer at trafikken kommer til å ta seg opp noe veldig de neste timene, sier Trude Lindstad hos Veitrafikksentralen Øst til TV 2 mandag formiddag.

Særlig inn mot storbyene i den sørlige delen av landet forventes det køer allerede fra 14-tiden og fram mot kvelden.

Spår stillestående kø

– De største utfordringene får vi nok på Sørlandet. Vi vet at det trolig vil bli stillestående kø på E18 fra Kragerø inn mot Porsgrunn, på grunn av veiarbeid i tillegg til den allerede tette trafikken.

Statens vegvesen er også bekymret for køer på E39 ved Åsane utenfor Bergen.

– Der er det nemlig varslet en aksjon i dag, hvor folk bevisst kommer til å holde igjen trafikken. Det vil nok skape store trafikale problemer for de som kommer fra Nordhordaland og Sogn, forklarer Lindstad.

Når burde man kjøre hjemover?

For mange er kanskje dagens store spørsmål når det lønner seg å sette seg i bilen og avslutte langhelgen.

– Det er vanskelig å komme med et godt råd til når folk burde kjøre hjem. Det beste er jo om vi får fordelt trafikken. Men de fleste må nok belage seg på å sitte litt i kø, og at det kommer til å vare utover dagen og kvelden, sier Lindstad hos Veitrafikksentralen.