TIL FINALE: Vegas Golden Knights.
TIL FINALE: Vegas Golden Knights. Foto: Jason Halstead

Golden Knights til sensasjonell finale

På nærmest utrolig vis har Vegas Golden Knights i debutsesongen kjempet seg til Stanley Cup-finalen i NHL. Det ble klart etter 2-1 mot Winnipeg Jets mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debutsesongen til det nyoppstartede laget med base i Las Vegas har vært et eneste stort eventyr.

De færreste levnet laget noen sjanse før sesongen, men laget viste i grunnserien svært imponerende takter. Nå er klubben klar for en historisk Stanley Cup-finale.

«Velkommen til det umulige» har vært skrevet på isen til lagets hjemmekamper i sluttspillet, og Golden Knights er i ferd med å snu «umulig» til «mulig».

Finalebilletten ble sikret etter å ha slått Winnipeg Jets 2-1 i den femte kampen i best av sju-serien i Western Conference-finalen.

Det ga Golden Knights 4-1 sammenlagt.

– Jeg husker vi hadde en utrolig følelse etter å ha vunnet mot Dallas (i sesongåpningen) for åtte måneder siden. Vi var ikke tilfredsstilt, og det er en god følelse når vi vet at guttene ser fram mot neste kamp, sa Pierre-Edouard Bellemare etter kampen.

Vegas Golden Knights er det tredje laget i NHL-historien som tar seg til Stanley Cup-finalen i debutsesongen. Det har kun skjedd tidligere da Toronto Arenas i 1918 og St. Louis Blues i 1968 klarte det.

Nå venter enten Tampa Bay Lightning eller Washington Capitals i finalen. Tampa-laget leder 3-2 sammenlagt, men Capitals har hjemmekamp natt til tirsdag.

(©NTB)