SKADEFRI: Neymar mistet sesonginnspurten på grunn av skade, men blir klar til VM.
SKADEFRI: Neymar mistet sesonginnspurten på grunn av skade, men blir klar til VM. Foto: Franck Fife

– Sunn fornuft å gi ham spesialbehandling

PSGs nye sjef vil bygge laget rundt sin største stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene har stormet siden Neymars ankomst i Paris for nesten et år siden.

I høst meldte blant andre Le Parisien at lagkameratene var rasende på grunn av spesialbehandlingen Neymar fikk av klubbledelsen.

Den franske klubbens nye manager, Thomas Tuchel, antyder at han ikke kommer til å kjøre en tøffere linje med brasilianeren.

– Jeg møtte ham på søndag, og det var et veldig produktivt møte. Han er en artist, en eksepsjonell spiller og en av de beste i verden, slår Tuchel fast i sitt første møte med pressen, ifølge BBC.

– Artister er spesielle spillere. De trenger spesialbehandling – det er sunn fornuft, følger den 44 år gamle tyskeren opp.

I tillegg har det florert rykter om at Neymar allerede er gått lei livet i den franske hovedstaden, der Real Madrid utpekes som en mulig destinasjon.

PSG-president Nasser Al-Khelaifi la imidlertid lokk på ryktene i forrige uke. Han uttalte at det er «2000 prosent sikkert» at Neymar blir. Den nye manageren gjør det samme.

– Jeg møtte en vennlig og veldig åpen fyr (Neymar, journ. anm) for første gang. Vi snakket om fotball, og da hadde han et smil om munnen. Det er det jeg ønsker å se. Hvis vi kan finne en måte å bygge laget på rundt ham, slik at han kan få brukt talentet sitt på banen, har vi en nøkkelspiller som kan vinne kamper for oss, mener Tuchel.

Neymar herjet i sin første sesong i Ligue 1. På bare 20 kamper leverte han elleville 19 scoringer og 13 målgivende pasninger. Antall kamper ble ikke like høyt som håpet da han ble skadet tidlig i vår.