Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genk avsluttet seriesesongen borte mot Anderlecht i det belgiske sluttspillet søndag.

Etter 62 minutter gjorde Genk-trener Philippe Clement sitt første bytte i kampen.

En omsider skadefri Sander Berge entret banen til fordel for Dries Wouters. Dermed var comebacket etter skade et faktum for den norske landslagsspilleren.

Dries Wouters scoret forøvrig Genks første mål mot Anderlecht. Leandro Trossard scoret Genks andre, og det sørget for at Sander Berges lag vant til slutt vant 2-1.

Club Brugge sikret tittelen i mestergruppen på øverste nivå i Belgia, mens Standard Liége, Anderlecht, Gent, Genk og Charleroi fulgte på de neste plassene.

– Det har tatt tid
Det var torsdag A-landslagslege Ola Sand kunne opplyse til NTB at Sander Berge var 100 prosent friskmeldt etter å ha slitt med en lårskade i syv måneder.

– Sander har hatt en komplisert hamstringskade (den store muskelen på baksiden av låret), men han er en intelligent gutt. Dette har tatt tid, sa Sand.

Den unge midtbanemannen spilte sist kamp for klubblaget Genk 25. oktober. Da ble Brugge slått 2-0.

Siden har muskelskaden satt ham på en tålmodighetsprøve.

– Slike skader kan fort dukke opp igjen om man ikke er forsiktig og tar den tiden kroppen trenger, sa Sand til NTB.

Han snakket med Berge fredag.

– Han virket glad og fornøyd, opplyste Sand.

Klar for landskampene i juni
Første uke i juni skal Norge spille to landskamper mot Island borte og Panama hjemme.

– Jeg kan ikke uttale meg om han spiller noen kamper. Det får Genk, Lars Lagerbäck (norsk landslagssjef) og Per-Joar Hansen (Lagerbäcks assistent) bestemme, sa Sand.

Berge slo kjapt til etter overgangen fra Vålerenga og ble også en viktig mann for landslaget. Spanske Sevilla skal ha hatt nordmannen høyt oppe på sin ønskeliste. Det ble i fjor sommer spekulert i et tilbud på 110 millioner kroner.