Mourinho: – Flere klubber har større potensial enn oss

José Mourinho håper Manchester City blir dårligere neste sesong, samtidig som Manchester United blir bedre. Men han tror det blir vanskelig å vinne Premier League-tittelen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United ble nummer to i Premier League, men endte sesongen uten et eneste trofé etter å ha blitt slått 1-0 av Chelsea i FA-cupfinalen på Wembley lørdag.

Se hvordan Manchester United tapte FA-cupfinalen i Sportsnyhetene øverst!

Etter kampen var Mourinho oppgitt over det han mente var en for defensiv tilnærming til kampen av Chelsea.

– Jeg er nysgjerrig på hva folk vil si og skrive nå. For dersom mitt lag hadde spilt som Chelsea, så kan jeg nesten ikke forestille meg hva folk ville sagt. Det er jeg veldig nysgjerrig på. Det var veldig vanskelig for oss å spille uten Lukaku mot et lag som hadde ni mann i forsvar. Alle tap svir, men spillerne ga alt. Jeg angrer ikke på noe, slo han fast etter nederlaget.

Mange av dem har større potensial enn oss
José Mourinho

– Flere lag har større potensial enn oss
Mourinho har allerede siktet seg inn på neste sesong. Planen er å vippe Manchester City av toppen på Premier League-tabellen.

Men portugiseren innrømmer at det blir svært vanskelig.

– Manchester City må gjennomføre en svakere sesong, for det er umulig for mitt lag å ta 101 poeng neste sesong, sa Mourinho da han uttalte seg til programmet Football Focus.

– Vi kan ikke matche det, så City må gjøre det dårligere og vi må bli bedre enn det vi var denne sesongen, konkluderte han.

Portugiseren minner imidlertid om at kampen om Premier League-tittelen vil bli knallhardt.

– Andre klubber har de samme ambisjonene som oss, og mange av dem har større potensial enn oss for øyeblikket og mindre press utenfra. Det er en viktig betingelse for arbeidet som legges ned, sa Mourinho, som også benyttet anledningen til å sende et stikk til spillerne.

– Å vise ansvar er viktig i fotballen, og noen spillere må lære seg det, spesielt når de kommer til en ny klubb. Suksess avhenger av deg selv like mye som det avhenger av andre, mente han.

– Vi må komme sterkere tilbake
Manchester Uniteds Ashley Young nærmest lover at laget skal komme sterkere tilbake neste sesong.

– Vi må komme sterkere tilbake. Sterkere tilbake i ligaen, sterkere i FA-cupen, sterkere i ligacupen og sterkere i Champions League, konkluderte han etter tapet mot Chelsea i FA-cupfinalen.

– Vi må kjempe om troféer på alle fronter. Nå har vi sommeren på oss til å se fremover, og komme sultne tilbake til sesongstart, sa han.

Backen innrømmer at denne sesongen ble en nedtur for Englands mestvinnende fotballklubb.

– Vi ønsket å vinne ting, vi ønsket å vinne titler, men det skjedde ikke. Vi ble nummer to i ligaen, og i en normal sesong kunne vi vunnet ligaen, mente Young.

Dagen derpå var en tung dag også for Marcus Rashford.

– Nedbrutt etter gårsdagens resultat. Det var ingen av oss som ønsket av sesongen skulle ende slik, men vi kommer sterkere tilbake neste sesong. Takk for all støtte denne sesongen, skrev han på Twitter søndag kveld.

Lik TV 2 Sporten på Facebook