Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Champions League-finalist Liverpool har havnet i en betent strid med Borussia Mönchengladbach på grunn av den tyske Bundesliga-klubbens forsøk på å sikre seg 18-åringen Rhian Brewster.

Ifølge The Daily Mail mener Liverpool at Borussia Mönchengladbach har tatt kontakt med Brewster uten Anfield-klubbens tillatelse, og vurderer nå å klage saken inn til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Ledelsen på Anfield mener å kunne bevise at Borussia Mönchengladbach har forsøkt å sikre seg Brewster uten å gå gjennom de offiselle kanalene, eller ved såkalt «tapping up», som er i strid med FIFA-reglementet.

REAGERER: Jürgen Klopp og Liverpool liker ikke den tyske klubbens fremgangsmåte.
REAGERER: Jürgen Klopp og Liverpool liker ikke den tyske klubbens fremgangsmåte. Foto: Phil Noble

Svarer med å avlyse treningskamp
Som en konsekvens av dette har Liverpool avlyst den planlagte vennskapskampen på Anfield mot Borussia Mönchengladbach 7. august.

Brewster ble toppscorer da England vant U17-VM i fjor og regnes som et av de største talentene som har gått gradene i Liverpools akademi de siste årene.

Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl, som allerede har sikret seg Tottenham-talentet Keanan Bennetts, skal ha kontaktet Liverpool-spilleren direkte og forsøkt å friste ham til å signere for Bundesliga-klubben.

Det skal ha gjort Liverpool rasende, og Max Eberl er blant personene som Liverpool vurderer å klage inn til FIFA sammen med klubben.

Nekter blankt å selge
For Liverpool skal ikke ha noen som helst planer om å kvitte seg med Rhian Brewster, skriver Daily Mail.

Manager Jürgen Klopp har ved flere anledninger skrytt av 18-åringen og ønsker å gi angriperen muligheten på A-laget i løpet av neste sesong.

Selv om Liverpool har avlyst treningskampen mot Mönchengladbach, mangler det ikke på oppkjøringskamper i sommer.

Liverpool møter blant annet Dortmund, Manchester City og Manchester United på sin USA-turné.

Tilbake i England
Liverpool vendte forøvrig tilbake til England søndag etter å ha brukt den siste tiden til å forberede seg til Champions League-finalen i Kiev lørdag 26. mai i sommervarmen i spanske Marbella.

De kommende dagene vil Jürgen Klopp terpe de siste detaljene før møtet mot Real Madrid på treningsbanene på Melwood før laget reiser til Ukraina.

– I fotball må du alltid legge en plan som kan sette en stopper for motstandernes kvaliteter, men det er viktig å spille på egne kvaliteter også. Dersom man bare tenker på det andre lagets kvaliteter, så vil det bli vanskelig, uttaler Jürgen Klopp til klubbens hjemmeside.