SOMETHING BLUE. Ifølge tradisjonelle bryllupsnormer skal bruden bære noe nytt, noe gammelt, noe som er lånt og noe som er blått. Meghan bar Dianas ring på festen etter vielsen Foto: Stella.
SOMETHING BLUE. Ifølge tradisjonelle bryllupsnormer skal bruden bære noe nytt, noe gammelt, noe som er lånt og noe som er blått. Meghan bar Dianas ring på festen etter vielsen Foto: Stella.

Slik hyllet de Diana på bryllupsdagen

Prins Harry og Meghan hyllet sin avdøde mor og svigermor på flere måter underveis i gårsdagens bryllupsfeiring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Meghan dro fra Windsor Castle sammen med sin ferske ektemann, viste hun frem kjole nummer to.

Det var en hvit halterneck designet av den britiske superdesigneren Stella McCartney.

Blå akvamarin

Men også cocktailringen, en stor, lys blå akvamarin, vekket oppsikt. Den har tilhørt avdøde prinsesse Diana, Harrys mamma, som gikk bort i 1997.

Diana ga i sitt testamente bort smykkene sine til sine sønners kommende koner.

Også da Harry fridde var det med diamanter fra Dianas samling.To av steinene på forlovelsesringen var hentet fra en brosje tilhørende prinsessen. Ringen besto også av en stor diamant fra Botswana, hvor paret var på sin første ferie sammen.

Prins Harry var selv med å plukke brudebuketten.
Prins Harry var selv med å plukke brudebuketten. Foto: NTB Scanpix

Diana var representert på flere måter lørdag. Brudebuketten hadde brudgommen selv plukket i Dianas hage i Kensington Palace.

Blant blomstene i buketten, som er designet av blomsterdekoratør Philippha Craddock, var forglemmeiei. Buketten besto ellers av liljekonvall, blomsterert, spirblom, jasmin og stjerneskjerm – bundet sammen med silkebånd.

Prisesse Diana med ringen i et arkivbilde fra 1996.
Prisesse Diana med ringen i et arkivbilde fra 1996. Foto: NTB SCANPIX

Droppet «obey»

Som TV 2 fortalte i går, gikk Meghan også i Dianas fotspor når hun skulle avgi sine løfter. Hun droppet å si «obey» («adlyde»), og istedenfor inneholdt løftene hennes ord som «love» og «comfort».

Harry og Meghan på vei til fest. Her har hun fått på seg kjole nummer to. Foto: Stella.
Harry og Meghan på vei til fest. Her har hun fått på seg kjole nummer to. Foto: Stella.

Også hertuginne Kate droppet «obey» da hun giftet seg med prins William i 2011 – og det samme gjorde prinsesse Diana da hun giftet seg med prins Charles i 1981.

Hemmelig fest for de nærmeste

Festen i natt var strengt avsperret fra presse og publikum i det ærverdige palasset Frogmore i Windsor. Det fikk paparazzier til å fortvile, for det var umulig å fange de mange kjendisene på rød løper.

Den store, grønne hagen med et palass i midten er eid av den britiske kongefamilien, og her er det bare 200 av gjestene som fikk innpass, blant dem Amal og George Clooney, og Victoria og David Beckham.

– Takk til alle som kom til Windsor og til alle som fulgte med fra andre steder i Storbritannia, Samveldet og resten av verden, heter det i en uttalelse fra kongefamilien.

Meldingen ble lagt ut på Twitter sent lørdag kveld mens prins Harry og Meghan, som nå formelt er hertuginne av Sussex, deltok på en privat soaré i regi av prins Charles. Kensington Palace har ikke gitt noen detaljer fra kvelden, skriver NTB.

Det nygifte paret tilbrakte sin første natt sammen som ektefeller på Windsor slott. Bryllupsreisen er ikke ventet å finne sted umiddelbart. Imens spekulerer britiske medier på hvor turen skal gå.