Syklist drept av puma nær Seattle

En mann døde og hans venn ble skadd da de ble angrepet av en puma under en morgentur på terrengsykkel utenfor Seattle nordvest i USA.

SJELDENT ANGREP: Lørdagens pumaangrep er det andre med dødelig utgang i delstaten Washington de siste 94 årene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
SJELDENT ANGREP: Lørdagens pumaangrep er det andre med dødelig utgang i delstaten Washington de siste 94 årene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Den skadde mannen er i tilfredsstillende form, men er fortsatt på sykehus.

Han har forklart at de to var ute på en morgentur på terrengsykkel da pumaen dukket opp og angrep ham. Deretter løp kattedyret unna.

Kom tilbake

Like etter kom pumaen tilbake, denne gang med dødelig utgang for den skadde mannens venn.

– Pumaen hoppet på det første offeret og angrep ham. Det andre offeret snudde og begynte å løpe unna. Pumaen så det og løp etter det andre offeret. Det første offeret så på at vennen ble dratt av gårde av pumaen. Han kastet seg på sykkelen og kom seg i sikkerhet, sier politibetjent Ryan Abbott.

Sto oppå syklisten

Mannen syklet over 3 kilometer før han fikk mobildekning og kunne ringe nødetatene. Pumaen sto på den døde mannen da villmarkspolitiet kom fram.

Betjentene skjøt mot dyret, som ble skremt og løp unna. Senere fant de pumaen oppe i et tre i nærheten, der kattedyret ble skutt og avlivet, skriver The Seattle Times.

Lørdagens pumaangrep er det andre med dødelig utgang i delstaten Washington de siste 94 årene.

Angrepet fant sted lørdag nær Snoqualmie, et sted som for øvrig er kjent for innspillingen av fjernsynsserien «Twin Peaks».

(©NTB)