STEINKASTING: Politiet er til stede med flere patruljer på Vestli lørdag kveld, etter at en natteravn har fått en stein i hodet. Flere ungdommer skal ha løpt fra stedet.
STEINKASTING: Politiet er til stede med flere patruljer på Vestli lørdag kveld, etter at en natteravn har fått en stein i hodet. Flere ungdommer skal ha løpt fra stedet. Foto: Margrethe Håland Solheim/TV 2

Natteravn truffet av stein i hodet – stor politijakt pågår

VESTLI (TV 2): En natteravn er truffet av en stein på Vestli i Oslo og er fraktet til legevakten. Politiet jaktet lørdag kveld mange gjerningspersoner.

En natteravn ble truffet av en stein ved Jesperud ballplass lørdag kveld. Idrettsbanen ligger på Vestli, nordøst i Oslo.

Natteravnen som ble truffet ble sendt til legevakta for behandling.

– Han har fått et stort kutt i hodet og er hentet av ambulanse, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til TV 2.

Politiet meldte om om hendelsen rundt klokken 21.30 lørdag kveld.

Det var totalt tre natteravner med i følget. De to som ikke ble truffet har blitt tatt med inn til vitneavhør.

Stor politijakt

Flere politipatruljer søkte i området etter 10-15 gutter, som ifølge Oslo-politiet er mørke i huden. De skal være i alderen 16-18 år. Søket ble avsluttet uten pågripelser, opplyser politiet rundt 22:45 lørdag kveld.

– Natteravnene har kontaktet disse guttene og hatt en samtale med dem. Da samtalen var avsluttet og natteravnene var på vei bort, begynte guttene å kaste stein etter dem, sier Engeseth.

Det var oppførselen til guttene som gjorde at natteravnene tok kontakt, men Engeseth kjenner ikke detaljene rundt denne oppførselen.

Politiet har under søket møtt på flere ungdommer i området, og anholdt på et tidspunkt en person som kunne passe beskrivelsen. Denne personen viste seg til slutt å ikke ha hatt noe med hendelsen å gjøre.

Politiet har også kontrollert flere ungdommer ved ballbingen, men disse ble også dimittert.

Det blir nå opprettet en etterforskning for å avdekke hvem som står bak.

– Patruljene våre har vært i kontakt med flere personer som kan ha sett noe. Disse kan bli kalt inn til vitneavhør senere. Det vil også bli undersøkt om dette har blitt fanget på video, sier Engeseth.

– Trist at det skjer nå

Natteravnene ble nektet av politiet å patruljere mer på Vestli i slutten av april etter flere voldshendelser som var rettet mot natteravner i området. Det ble da satt inn totalt 30 politifolk i Groruddalen-området.

Fredag 4. mai fikk natteravnene igjen klarsignal fra politiet, og patruljeringen ble gjenopptatt. Da hadde politiet ​styrket sin tilstedeværelse i området for å skape trygghet.

– Vestli har vært et fokusområde for oss i lang tid, så dette er veldig trist at skjer nå, sier operasjonsleder Engeseth.