Mourinho oppgitt over Chelseas spillestil: – Hva hadde folk sagt om mitt lag spilte som dem?

José Mourinho hevdet at Chelsea spilte med ni mann i forsvar gjennom hele FA-cupfinalen – og at Manchester Uniteds keeper aldri var nær ballen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter fra FA-cupfinalen i Sportsnyhetene øverst!

José Mourinho måtte tåle å tape sin første finale som trener for et engelsk klubblag etter at Chelsea lørdag slo Manchester United 1-0 i FA-cupfinalen på Wembley.

– Jeg må gratulere dem fordi de vant, men jeg synes ikke Chelsea fortjente å vinne. Jeg gratulerte dem fordi jeg er Manchester United-manager og må være respektfull, sa Mourinho til BBC Sport etter nederlaget.

– Jeg gratulerte dem ikke bare fordi de er min tidligere klubb, men fordi de var våre motstandere i dag. Men jeg synes at vi fortjente å vinne, slo han fast.

– Hva hadde folk sagt om mitt lag spilte som Chelsea?
Mourinho benyttet anledningen til å sende et stikk til kritikerne som har ment at Manchester United spiller lite underholdende fotball under portugiserens ledelse.

– Jeg er nysgjerrig på hva folk vil si og skrive nå. For dersom mitt lag hadde spilt som Chelsea, så kan jeg nesten ikke forestille meg hva folk ville sagt. Det er jeg veldig nysgjerrig på. Det var veldig vanskelig for oss å spille uten Lukaku mot et lag som hadde ni mann i forsvar. Alle tap svir, men spillerne ga alt. Jeg angrer ikke på noe, slo han fast.

Manchester United-sjefen hevdet at skader ødela mye for laget i FA-cupfinalen.

– Chelsea er ikke dumme. De vet at vårt lag uten Lukaku og Fellaini ikke har den samme offensive kraften, så de visste at ved å legge åtte eller ni spillere foran sin egen boks så kunne de dominere med direkte fotball. Vi prøvde alt, men de blokkerte oss med store og kompakte spillere. I løpet av kampen var ikke David de Gea nær ballen. Den eneste gangen var da han hentet den i nettet, slo han fast.

Refset av ekspertene
Ekspertene var lite imponert over den inngangen og taktikken Mourinho valgte i FA-cupfinalen mot sin tidligere klubb.

– Manchester United var bedre da de turte å gå fremover på banen etter pause. Men det store spørsmålet er hvorfor Manchester United ikke turte å gjøre dette i første omgang. Hvorfor gikk de ikke fremover i åpningsminuttene, sa BBC-ekspert Alan Shearer.

I pausen var han nådeløs i sin kritikk.

– Manchester United var helt håpløse. Frem til omgangens siste minutt truet de aldri Chelsea. De turte ikke å løpe i Chelseas bakrom i det hele tatt. Og straffesparket til Chelsea var soleklart, sa Shearer i pausen.

Ekspertkollega Robbie Savage mente enkeltspillere sviktet totalt for Manchester United.

– En spiller som Alexis Sánchez var helt ute, han skapte absolutt ingenting. Jesse Lingard og Marcus Rashford var begge uheldige som ble byttet ut, mente han.

– De var ultra-defensive
Han var like kritisk som Alan Shearer i pausen.

– Hvor mange ganger har Marcus Rashford, Alexis Sanchéz eller Paul Pogba vært nær ballen? Det var et lag med ultra-defensiv tankegang José Mourinho sendte utpå banen i første omgang, oppsummerte han etter de første 45 minuttene på Wembley.

Ian Wright synes United fortjente å tape finalen.

– Kampen sett under ett så fortjente United å tape etter lagets fryktelige førsteomgang, slo han fast.

Lik TV 2 Sporten på Facebook