ENKEL: Meghan bar en enkel kjole designet for det franske motehuset Givenchy.
ENKEL: Meghan bar en enkel kjole designet for det franske motehuset Givenchy. Foto: Pool/Reuters

Windsor splittes om Meghans kjole: – Kjedelig og skuffende

WINDSOR (TV 2): Det er svært delte meninger om den langermede brudekjolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag gikk Meghan Markle opp kirkegulvet i Windsor iført en langermet brudekjole, designet av Claire Wright Keller for det franske motehuset Givenchy.

Mens TV 2s egen kjoleekspert ga brudekjolen en sterk sekser på terningen, er tilskuere i Windsor delte i synet.

Det var spådd på forhånd at kjolen kom til å være enkel. Men nettopp den stilrene designen trekker flere frem som en skuffelse.

– Har du sett Sound of Music? Den minnet om den filmen, og det er ikke positivt, sier Cheryl Baker (49) til TV 2.

Hun har reist til Windsor med sin mor og to venninner fra Kent, noen timers togtur unna. De er tre i gjengen som er enige i at Meghans kjole ikke innfridde til forventningene.

– Det er ikke helt det man forventer av en Hollywood-prinsesse. Kjolen var kjedelig. Hun burde ha gjort noe for å glamme den opp, mener Ann Terry (69).

UENIGE: Denne jentegjengen fra Kent har ulike syn på hvorvidt Meghans kjole slo an eller ei. F.v. Jayne McAffrey, Debbie McNeill, Ann Terry og Cheryl Baker. Foto: Lovise Gangnes/TV 2
UENIGE: Denne jentegjengen fra Kent har ulike syn på hvorvidt Meghans kjole slo an eller ei. F.v. Jayne McAffrey, Debbie McNeill, Ann Terry og Cheryl Baker. Foto: Lovise Gangnes/TV 2

Gift før

Jayne MccAffrey (54) mener imidlertid at den enkle stilen kledde Meghan, og at bakgrunnen forsvarer kjolevalget. Meghan Markle har nemlig vært gift én gang tidligere, og bar da en mer avslappet, stroppløs brudekjole i bryllupet, som sto på Jamaica i 2011.

– Fordi hun har vært gift før, så passer det best med en enkel kjole. Man bør ikke gjøre så mye ut av kjolen i bryllup nummer to, sier MccAffrey.

Gjengen fra Kent var også tilstede da Kate Middleton giftet seg med prins William i London i 2011. De er klare på at Kates kjole var mer iøyenfallende enn lørdagens brudekjole.

– Men Meghan var selvsagt en vakker brud. Hun er nydelig, sier Baker.

– Dette kan vi!

Flere TV 2 møter på gata i Windsor lørdag kveld, skryter imidlertid av det iøyenfallende sløret, som er over fem meter langt. Viv Barns (62) og Mel Frobisher (54) bor i Windsor, og trengte kun å gå i ti minutter fra inngangsdøren for å overvære bryllupsprosesjonen lørdag.

SPREKT: Selv om de to venninnene Viv (t.v.) og Mel (t.h.) kledte seg noe utradisjonelt lørdag, synes de Meghans enkle brudekjole var svært passende for anledningen. Foto: Lovise Gangnes/TV 2
SPREKT: Selv om de to venninnene Viv (t.v.) og Mel (t.h.) kledte seg noe utradisjonelt lørdag, synes de Meghans enkle brudekjole var svært passende for anledningen. Foto: Lovise Gangnes/TV 2

– Hun var fantastisk vakker. Det er visse protokoller som må følges når man gifter seg inn i kongefamilien, og derfor skjønner jeg at hun valgte lange ermer, sier Barns.

– Kjolen var klassisk og vakker. Det lange sløret var prikken over i-en! istemmer Frobisher.

Venninnene er stolte av at byen har klart å arrangere stor folkefest de siste dagene. Med strålende sol og glade tilskuere kunne ikke dagen blitt bedre, mener de.

– Det er fantastisk. Det er mye vi i England ikke er gode på, men dette med kongelige bryllup kan vi! Der har vi mange århundrer med trening, sier Frobisher og ler.

– Minner om Audrey Hepburn

Hilde Farstad (36) fra Molde tilbrakte lørdagen på parkområdet The Long Walk, hvor brudeparets prosesjon beveget seg gjennom etter vielsen.

Farstad fikk se Meghans kjole på nært hold via storskjermene på området, og skryter av designet.

– Kjolen er tidløs og nydelig. Jeg tenkte at hun ville velge noe slikt med tanke på at hun har vært gift før. Det er noe litt Audrey Hepburn-aktig over den! sier hun.