PÅ JAKT ETTER BLINKSKUDD: Daily Mails Roland Hoskins håper på å få et bilde av de kongelige på vei til festen.
PÅ JAKT ETTER BLINKSKUDD: Daily Mails Roland Hoskins håper på å få et bilde av de kongelige på vei til festen. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2 og Reuters (innfelt)

Kongelig bryllup i England:

Bak denne muren festet kongelige og kjendiser i natt – men paparazziene fortviler

WINDSOR (TV 2): Stjernene strømmet til den hemmelige etterfesten på Frogmore, og Megan skiftet til kjole nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I natt festet Meghan og Harry sammen med venner og familie på det ærverdige palasset Frogmore i Windsor.

Pressen slipper ikke inn, men sammen med nysgjerrige tilreisende og landsbybeboerne ble de vitne til et storslått fyrverkeri nærmere midnatt.

Tidligere på kvelden snakket TV 2 med ivrige paparazzier på utsiden.

Store sperringer

– Har dere sett noen prinser eller prinsesser ennå?

Enda en journalist kommer bort til flokken som står utenfor de store murene inn til det kongelige palasset Frogmore i Windsor.

Her er det 30 politimenn, med forsterkninger på minst 30 politimenn til i en buss like rundt hjørnet. Det er satt opp store sperringer, og en flokk med paparazzier står ved siden av en flokk med nysgjerrige publikummere.

Men det var ingen prinser eller prinsesser i sikte.

Fest for de viktigste gjestene

Etter vielsen i Windsor Castle, etterfulgt av en protesje gjennom Windsors trange gater, var nemlig festen over for folkets del. Det nygiftede prinseparet vinket og smilte til de 100.000 som hadde møtt opp, før de kjørte inn bak murene på slottet.

De 600 gjestene ble loset over i St George's Hall i Windsor Castle, hvor det ble en stående matbit, bryllupskake, opptreden fra Elton John og mingling.

PÅ VEI: Harry og Meghan i en åpen, blå jaguar.
PÅ VEI: Harry og Meghan i en åpen, blå jaguar. Foto: HANNAH MCKAY
KJOLE NUMMER TO: Meghan Markle viste frem sin aften-brudekjole på vei ut fra Windsor Castle.
KJOLE NUMMER TO: Meghan Markle viste frem sin aften-brudekjole på vei ut fra Windsor Castle. Foto: Steve Parsons

Men så var det kun de viktigste av de viktige som fikk være med videre på Frogmore, innimellom landlige jorder og landsbybebyggelse.

Klokken 20.00 norsk tid begynte den offisielle etter-festen her, omgitt av store murer og barrierer med politimenn.

Den store, grønne hagen med et palass i midten er eid av den britiske kongefamilien, og her er det bare 200 av gjestene som fikk innpass.

Rundt klokken halv ni meldte Kensington Palace at brudeparet var på vei til neste fest. De kjørte en åpen, blå jaguar, men tok veien gjennom den kongelige parken – ikke ut på de åpne veiene.

Da fikk vi også endelig se brudekjole nummer to: En Stella McCartney-kjole med bare skuldre og høy hals.

MARKLES MAMMA ANKOMMER: Doria Ragland kjøres inn til festen i Frogmore, etterfulgt av politi med blålys. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
MARKLES MAMMA ANKOMMER: Doria Ragland kjøres inn til festen i Frogmore, etterfulgt av politi med blålys. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

– Umulig å få tatt bilder

Omtrent samtidig, rundt halv ni norsk tid, begynte det å strømme på med blankpolerte biler med sorte ruter, som satte kursen mot porten i muren.

– De har sørget for å gjøre det vanskelig å få tatt noen bilder. Vi står alt for langt unna her bak sperringene, og bilene som skal inn kommer kjørende i veldig høy fart, forklarte Roland Hoskins, fotograf for Daily Mail.

Rundt klokken 20.30 norsk tid kom Meghan Markles mamma, Doria Ragland, kjørende forbi for å delta på festen.

BLÅLYS OG HØY SIKKERHET: De kongelige gjestene ankommer festen. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
BLÅLYS OG HØY SIKKERHET: De kongelige gjestene ankommer festen. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Et kvarter senere kom også Elton John kjørende.

Makinda Suri bor i Windsor og har kommet for å se om hun kan få noen glimt av de kongelige.

PAPARAZZI: Roland Hoskins i Daily Mail prøver å få et blinkskudd. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
PAPARAZZI: Roland Hoskins i Daily Mail prøver å få et blinkskudd. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

– Jeg er bare interessert i de bilene som er fulgt av politi på motorsykler med blålys og fløyter – det er nemlig i de bilene de kongelige sitter, sa Suri.

Hemmelig program for kvelden

Detvar ikke tilfeldig at den private, kongelige festen ble lagt til et sted som er umulig å nå for paparazziene. Hele festen var hemmelighetsstemplet, og det er ingen som skal vite hva som skjer der.

– Harry og Meghan gjør som William og Kate i 2011. Først en mottagelse for et stort antall gjester – senere en smokingfest for en mindre krets, sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2.

Dette inkluderer antagelig superstjernene som har vært i bryllupet lørdag, som Amal og George Clooney, og Victoria og David Beckham.

– Alle voksne medlemmer av kongefamilien blant gjestene. I tillegg er brudeparets britiske og amerikanske venner invitert. På programmet står etter sigende både soupe og dans – og diverse underholdning. Det går faktisk rykter om at både Spice Girls, Elton John og James Blunt skal opptre på festen, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.