DREPT: Angelique Ramirez, Sabika Sheikh, Chris Stone og Cynthia Tisdale er blant ofrene etter skoleskytingen på Texas.
DREPT: Angelique Ramirez, Sabika Sheikh, Chris Stone og Cynthia Tisdale er blant ofrene etter skoleskytingen på Texas. Foto: Privat

Dette er ofrene etter skoleskytingen i Texas

Åtte elever og to lærere er blant ofrene for skoleskytingen fredag kveld ved den videregående skolen i Texas. Eleven Paige Curry er ikke overrasket over at en masseskyting hendte ved også deres skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA ble igjen rammet av en tragedie fredag 19. mai.

En tenåring skjøt og drepte ti personer på en videregående skole i Texas. Ytterligere ti personer ble skadet under angrepet.

For to av disse er tilstanden fortsatt kritisk lørdag ettermiddag. Det opplyser sykehuset på Twitter.

Det er bekreftet at den pakistanske utvekslingsstudenten Sabika Sheikh er en av de drepte.

Skulle hjem

Sabika var 17 år gammel, og skulle reise tilbake til hjemlandet 9. juni.

Utvekslingsstudenten hadde stipend fra Youth Exchange & Study (YES), et statsstøttet utvekslingsprogram som gir stipender til elever fra andre land, primært fra muslimsk befolkning.

– Da hun dro på denne turen skulle hun være borte i ti måneder. Nå er hun borte for alltid. Hvis ikke dette er bevis på at noe er galt, og at noe må endres, så vet jeg ikke hva annet som kan være det, skrev en venn av Sabika på sosiale medier.

Sabika var den eldste av tre søstre. Familien fikk vite om skoleskytingen fredag kveld, og forsøkte desperat å kontakte henne.

– Det er fortsatt utrolig vanskelig å tro på Sabika er død, fortalte faren til Geo News mens slektninger samlet seg rundt ham i hjemmet deres i Pakistan.

Flere identifisert

Chris Stone var bare 18 år gammel og satt i klasserommet da han ble skutt og drept. Det er søsteren til Stone som bekrefter ovenfor Fox News at broren er en av de døde.

CHRIS STONE: Eleven ved den videregående skolen i Texas ble bare 18 år gammel. Foto: Facebook
CHRIS STONE: Eleven ved den videregående skolen i Texas ble bare 18 år gammel. Foto: Facebook

Cynthia Tisdale er også bekreftet som en av de drepte etter skoleskytingen. Hun var lærer ved skolen. Hun var også mor til tre voksne barn, og bestemor til åtte. Svogeren hennes bekrefter dødsfallet hennes på Facebook.

CYNTHIA TISDALE: Læreren hadde tre barn, og åtte barnebarn. Hun og ektemannen William hadde vært gift i nesten 40 år. Foto: Facebook
CYNTHIA TISDALE: Læreren hadde tre barn, og åtte barnebarn. Hun og ektemannen William hadde vært gift i nesten 40 år. Foto: Facebook

Angelique Ramirez ble bekreftet som en av de døde av tanten hennes Sylvia Pritchett.

«Med et knust hjerte og sjel klarer jeg ikke å prosessere alt dette nå, men jeg må kunngjøre at niesen min var en av de omkomne», skrev tanten på sosiale medier.

ANGELIQUE RAMIREZ: Ramirez ble bekreftet som en av de døde av tanten sin på Facebook. Foto: Facebook
ANGELIQUE RAMIREZ: Ramirez ble bekreftet som en av de døde av tanten sin på Facebook. Foto: Facebook

Ikke overrasket

Eleven Paige Curry uttalte til lokale medier kort tid etter ulykken at hun ikke var overrasket over masseskytingen, skriver Washington Post. Currys sterke ord gir et innblikk i usikkerheten som må råde blant elever i USA.

– Var det en del av deg som tenkte «Dette er ikke sant – dette kunne ikke skjedd ved min skole»?, spurte en lokal reporter.

– Nei, det var ikke det, svarte den unge jenta og ristet på hodet.

Reporteren spurte deretter hvorfor disse tankene ikke hadde streifet henne.

– Det har skjedd overalt. Jeg har alltid følt at det kom til å skje her også, sa hun.

Dagen etter kom det meldinger om enda en skoleskyting i Georgia, der en ble drept og en annen skadd.