wengers ronaldo-irritasjon:

– Det kunne ha forandret historien om min tid i klubben

Arsène Wenger satte nylig punktum for sin lange karriere i Arsenal, men det er én spiller som han fortsatt irriterer seg over at han misset: Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Wengers avskjedstale til Emirates-publikumet i videovinduet øverst på siden!

Etter 22 år kan Wenger se tilbake på store opp- og nedturer med London-klubben.

Men det er spesielt én ting som gir ham hodepine etter tiden i Arsenal. Det var at han ikke fikk tak i Cristiano Ronaldo.

Tilbake i 2003 bommet Wenger og Arsenal på muligheten til å signere det portugisiske stortalentet, som den gang spilte for Sporting Lisboa.

– Den mest åpenbare spilleren som vi misset var Ronaldo, sier Wenger ifølge Reuters.

Var på besøk

Wenger har flere ganger tidligere uttrykt irritasjon over at han lot Ronaldo glippe mellom fingrene og lot ham dra til Manchester United.

– Han var her med sin mor, og vi var veldig nærme. Så kom Manchester United inn, og de hadde Carlos Queiroz som trener på det tidspunktet, forklarte Wenger.

– United spilte så mot Sporting, og Ronaldo var fremragende, og de skrev under med ham, fortsatte manageren.

Ronaldo og Henry?

Wenger har lenge tenkt på hvordan det hadde vært å parre Cristiano Ronaldo med Thierry Henry i Arsenals angrepsrekke.

– Man kan forestille seg hvordan det hadde vært den gang med Henry og Ronaldo sammen. Det kunne ha forandret historien om min tid i klubben, sa Wenger.

Selv om franskmannen ville signere spilleren som i dag er superstjerne i Real Madrid, så hadde ikke Arsenal nok penger til å matche budet til Manchester United.

– Vi hadde på et tidspunkt et bud på 4,5 millioner pund, og var stadig i forhandlinger. Så vi var veldig nærme, men United bød 12 millioner, noe vi ikke hadde råd til å matche den gangen.

Søndag 13. mai sto Wenger på sidelinjen som manager for Arsenal for siste gang. Det ble hans kamp nummer 1235 for klubben. 68-åringen avsluttet London-eventyret med 1-0-seier over Huddersfield.

Støtter Arteta
Wenger har ennå ikke ryddet pulten sin i Nord-London, men har likevel ikke et ord med i laget når klubben i hans hjerte skal velge en ny manager.

ODDSSETTERNES FAVORITT: Mikel Arteta overtar Arsenal, skal man tror bookmakerne.
ODDSSETTERNES FAVORITT: Mikel Arteta overtar Arsenal, skal man tror bookmakerne. Foto: Darko Bandic

– De kan i hvert fall ikke skylde på meg hvis resultatene deres er dårlige i fremtiden, sier Wenger i et intervju med The Guardian.

I det samme intervjuet blir franskmannen spurt om mannen oddssetterne tror overtar trenerrollen i Arsenal - tidligere Wenger-elev Mikel Arteta.

Ifølge Telegraph var Arteta i konkrete samtaler med Arsenal 17. mai om på bli klubbens fjerde Premier League-manager.

– Jeg vil ikke påvirke det valget. De må foreta sitt eget valg og jeg vil ikke si noe som kan bli misforstått. Men for Arteta - har han alle kvalitetene til å gjøre jobben? Ja. Han var en leder, har lidenskap for fotball og kjenner klubben meget godt. Han vet hva som er viktig i Arsenal og var kaptein. Så hvorfor ikke? Men hvem enn de velger, vil jeg støtte, sier Wenger lojalt.

Ifølge engelske medier er Arteta det mest sannsynlige valget til daglig leder Ivan Gazidis og styret i klubben. Avtroppende PSG-manager Unai Emery seiler imidlertid opp som en outsider etter at spanjolen ikke fikk fortsette i Paris.