FREMTIDEN SPIKRET: Pep Guadiola.
FREMTIDEN SPIKRET: Pep Guadiola. Foto: Carl Recine

Guardiola forlenget med Manchester City

Manchester City-manager Pep Guardiola har forlenget med to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City bekrefter torsdag kveld at de har forlenget kontrakten med manager Pep Guardiola. Den nye avtalen binder 47-åringen til de lyseblå frem til 2021.

Guardiola ledet City til Premier League-tittelen, samt seier i Ligacupen, denne sesongen. Skulle han bli værende i City ut kontraktstiden, vil det være den klubben han har tilbrakt mest tid som manager.

Guardiola ledet Barcelona i fire sesonger, før han tok over Bayern München. Han ble værende i den tyske storklubben i tre år.

– Jeg er så fornøyd og spent. Det er en ære å få jobbe her. Jeg nyter å jobbe med spillerne hver dag, og vi vil gjøre vårt beste i de kommende sesongene. Du må trives sammen med spillerne som manager, og det gjør jeg, sier Guardiola til klubbens nettside.

Manchester City ble historiske som det første laget til å nå hundre poeng i Premier League. Chelseas rekord på 95 poeng fra 2004/05 ble slått.

– Hver dag skal vi jobbe for å bli et bedre lag og utvikle oss. Vi har en ung stall med gjennomsnittsalder på 23 år, og vi ønsker å ta nye steg og opprettholde nivået på det vi har gjort denne sesongen, sier Guardiola.