Boasson Hagen tok sesongens første seier på 31-årsdagen

Edvald Boasson Hagen var sterkest i spurten, mens Sondre Holst Enger kjørte seg inn i ledertrøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Edvald Boasson Hagen tok sesongens første seier på nasjonaldagen og sin egen 31-årsdag på andre etappe i Tour of Norway til Asker å ha vært råest i spurten.

– Det var fantastisk. Jeg hadde som mål å vinne. Laget har kjørt kjempebra og kontrollerte. På slutten lå jeg bra på hjul med Dylan Groenewegen og Sondre (Holst Enger), og jeg følte meg relativt sterk. Det var en lang spurt, men det fungerte i fjor og det fungerte i år, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Boasson Hagen tok også sesongens første seier på nasjonaldagen i fjor.

– Jeg puster fortsatt, men jeg gravde dypt. Det var verdt det. Det er godt endelig å få en seier. Jeg ventet akkurat like lenge i fjor. Forhåpentligvis er det starten på noe bedre, sier Boasson Hagen.

Det var hans sjuende etappeseier totalt i Tour of Norway.

– Jeg plages ikke. Det er godt når seieren endelig kommer. Det var en litt trøblete vinter. Jeg har følt meg bedre og bedre, sier 31-åringen til TV 2.

En sterk avslutning i spurten gjorde at Sondre Holst Enger tok andreplassen og kjørte seg samtidig inn i gul ledertrøye.

– Det er gøy. Jeg har hatt den hvite og grønne trøyen før. Nå får jeg prøve den gule. Det er fett, sier Holst Enger til TV 2.

Se tredje etappe av Tour of Norway fra Moss til Sarpsborg (175 kilometer) på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra kl. 15.30.