Avslører at Messi og Ronaldo kunne blitt lagkamerater

Arsène Wenger skal ha vært nær ved å hente både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo for 15 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Wengers avskjedstale øverst!

Arsène Wenger ledet Arsenal for siste gang søndag, og franskmannen kan nå avsløre noen av hemmelighetene gjennom 22 år i Nord-London-klubben.

Faktisk kunne verdens to beste fotballspillere de siste sesongene, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, blitt lagkamerater i Arsenal sommeren 2003.

– Den første jeg tenker på som glapp er Ronaldo. Han var her med sin mor og vi var veldig nære. Så kom Manchester United på banen og de hadde Carlos Queiroz som assistenttrener på den tiden. United spilte mot Sporting CP og Ronaldo var enestående, sier Wenger til Arsenals nettsider, gjengitt av The Guardian.

På samme tid prøvde Arsenal å sikre seg en 16 år gammel Lionel Messi.

– Jeg møtte Cesc Fàbregas’ foreldre, og vi var interesserte i Messi og Gerard Piqué også. Vi prøvde oss på alle tre, men det gikk ikke. Barcelona ønsket åpenbart ikke å miste Messi, og de tilbudte ham det som var nødvendig, forteller Wenger, som senere måtte se Piqué gå til Manchester United.

Wenger mener penger også ble avgjørende i jakten på Cristiano Ronaldo.

– Det er alltid noe du kunne gjort annerledes, men utfordringen med forhandlingene er å vite når du skal fortsette eller stoppe. Vi tilbudte 52 millioner kroner og var fortsatt i forhandlinger. David Dein var i møter med agent Jorge Mendes i Paris, så vi var veldig nære, man Manchester United tilbudte 140 millioner kroner, og det kunne vi ikke matche, sier Wenger.

Messi og Ronaldo endte i stedet opp som lagets store stjerne på hvert sitt superlag i La Liga. De har også vunnet alle Gullballene siden 2008