– Klopp spurte om jeg hadde planer rundt VM

Trent Alexander-Arnold fikk den overraskende nyheten av Jürgen Klopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Liverpool banket Brighton i vinduet øverst!

Den 19 år gamle høyrebacken hadde knapt nok spilt seg inn på Englands U21-lag før Gareth Southgate tok ham ut i sin-tropp.

Alexander-Arnold avslører at det var Klopp og ikke Southgate som leverte budskapet.

– Det var et helt utrolig øyeblikk for meg, sier 19-åringen til Liverpools nettsider.

Klopp fortalte ham om uttaket like før han satte seg på flyet med resten av Liverpool-spillerne, som er på treningsleir i Marbella som en del av oppladningen til Champions League-finalen.

– Klopp spurte meg om jeg hadde hørt noe om uttaket ennå. Jeg svarte nei, og han sa: «Har du noen planer rundt VM?», avslører høyrebacken, som responderte med at han ikke hadde noen ferieplaner.

– Så sa han: «Flott, for du er med i troppen!». Det var et veldig stolt øyeblikk for meg, og hyggelig gjort av England som lot manageren fortelle det, fortsetter Alexander-Arnold.

Klopp: – Fullt fortjent

Forrige sesongs førstevalg, Nathaniel Clyne, har mistet store deler av denne sesongen som følge av en ryggskade.

Det banet vei for Alexander-Arnold på Liverpools førstelag. Selv om han fikk en del kamper, var det imidlertid Joe Gomez som så ut til å trekke det lengste strået på backplassen. Så ble Gomez skadet, og Alexander-Arnold fikk sitt store gjennombrudd da han utmanøvrerte Leroy Sané i kvartfinalen mot Manchester City.

Klopp hyller 19-åringen som etter alt å dømme starter Champions League-finalen.

– Jeg hadde æren av å fortelle ham det, og reaksjonen hans var nydelig. Det er fantastisk og fullt fortjent. For en sesong han har hatt – for en sesong! Kan du være for ung? Nei. Du kan være ikke god nok, men det er han, sier Klopp til Liverpools nettsider.

– Det er en fantastisk detalj som gjør sesongen hans enda mer spesiell, selv før den siste kampen (finalen mot Real Madrid, journ. anm), tilføyer Liverpools manager.

Gerrard forutså uttaket

Når Alexander-Arnold setter seg på flyet til Russland, er han bare den åttende tenåringen til å gjøre det i VM-sammenheng for England.

En av dem som forutså at den lokale unggutten hadde en fremtid med løvene på brystet foran seg, er Steven Gerrard. Da Liverpool-legenden jobbet med å skaffe seg trenerlisens i 2015, bet han seg merke i Alexander-Arnolds talent.

«Han har en enormt god sjanse til å bli en klassespiller. Han har alle kvalitetene du trenger, og har en rette holdningen. Visstnok, akkurat som jeg prøvde å være som John Barnes og Steve McMahon, vokste han opp og prøvde å være meg. Han kan spille som en holdende midtbanespiller, men er anvendelig og kan trø til i flere posisjoner. Jeg vet at England er veldig begeistret for ham», skriver Gerrard i sin selvbiografi, ifølge The Times.

– Trenger flere som ham

Southgate får bred støtte i Fotball-England etter uttaket av spilleren som står med null A-kamper og tre for U21-landslaget.

«Dette uttaket føles som starten på noe nytt. Hva er bedre enn å begynne den nye æraen med å la Alexander-Arnold få starte den første kampen mot Tunisia», spør Arsenal-legende Martin Keown i sin spalte i Daily Mail.

«Evnen til å håndtere press er en av årsakene til at Southgate har tatt ham ut. Talentet hans er åpenbart – ikke bare farten, fysikken og innleggene, men også intelligensen – og bare mer og mer, personligheten. Engelsk fotball trenger flere folk som ham», skriver sportssjef i The Times, Oliver Kay.