Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti barn ble hentet ut fra hjemmet sitt i Fairfield i Nord-California 31. mars i år, melder nyhetsbyrået AP.

Detaljene som kommer fram i forbindelse med tiltalene av foreldrene er rystende.

Sadistisk vold

Ni av de ti barna skal ha blitt utsatt for grov fysisk og psykisk mishandling. De ble regelmessig slått, bitt, kvalt, skutt med armbrøst, slått med køller og balltre, truet med pistol og utsatt for torturmetoden waterboarding, skriver statsadvokaten i kausjonsbegjæringen.

Det var barnas far, Jonathan Allen (29), som mishandlet barna fysisk. Statsadvokat Veronica Juarez mener det var sadisme som drev ham.

Moren grep ikke inn

Barnas mor, Ina Rogers (31), er tiltalt for omsorgssvikt. Hun skal ifølge tiltalen ikke ha gjort noe for å stoppe ektemannens mishandling av barna, og har ikke skaffet helsehjelp til dem når de pådro seg skader. Inkludert brukne armer.

Badegulvet er dekket med eskrementer.
Badegulvet er dekket med eskrementer. Foto: Rich Pedroncelli

De ti barna er fra 10 måneder til 12 år gamle, men det er ikke kjent hvilke av barna som ble utsatt for den verste mishandlingen.

Barna ble funnet da politiet rykket ut til huset 31. mars i år. Når de kom inn fant de alle ti barna liggende i en klynge på stuegulvet. De var skitne og har talevansker, skriver juarez i tiltalen.

Ingen av barna gikk på skole. Rogers hevder hun underviste barna hjemme, men lokale myndigheter har ikke registrert noen privatskole på adressen.

Gulv dekket av avføring

Bilder av baderommet viser et gulv dekket av avføring. Politiet beskriver et hjem der det lå råtten mat og dyre- og menneskeavfall i alle rom.

Allen nekter straffskyld for ni punkter som går på barnemishandling, og sju punkter knyttet til tortur. Rogers har hverken erkjent skyld eller ikke skyld i saken.

Både Allen og Rogers er varetektsfengslet. Allen holdes fengslet med en kausjon på 5,2 millioner dollar. Rogers kausjon var på 10.000 dollar, men vurderes å settes høyere etter at barna de siste seks ukene har forklart seg mer detaljert om hennes rolle i mishandlingen.