Politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Statens vegvesen og Toll samarbeider om kontrollene. I Neiden fikk de også besøk av finsk grensepoliti. Foto: Statens vegvesen
Politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Statens vegvesen og Toll samarbeider om kontrollene. I Neiden fikk de også besøk av finsk grensepoliti. Foto: Statens vegvesen

Nå kan du møte alle disse på samme kontroll

Dette skal det bli mer av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens vegvesen er du vant til å møte. Men at politiet, Toll og arbeidstilsynet og Skatteetaten er med på samme kontroll, er man ikke like vant til å se.

Etatene har riktignok også tidligere hatt ulike samarbeid, men det er først nå det hele er formalisert i større grad.

I region nord har de denne uken hatt en storkontroll på Bjørnefjell i Nordland, ved Skibotndalen i Troms og i Neiden i Finnmark.

Målrettet og effektivt

Bakgrunnen er at Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet etablere et samarbeid mellom kontroll- og tilsynsetater innenfor vegtrafikkområdet.

Det overordnede målet er å bruke etatenes samlede ressurser innen tilsyns- og kontrollarbeidet mest mulig målrettet og effektivt. Samarbeidet omfatter felles aksjoner langs veg, men også kontroller av verksteder.

– Hvem tør å kjøpe transport av disse nå?

Flere kontroller

– Samarbeidet har fungert helt utmerket og vi ser tydelig nytten av å snakke sammen der og da. Noen reaksjoner gis på stedet, mens andre forhold blir undersøkt i ettertid. Det sier Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Statens vegvesen Region nord.

På vegne av de fem etatene lover Sandvik at det blir en ny samarbeidskontroll i løpet av høsten.

– Vi er veldig godt fornøyd og ser frem til fortsettelsen. Samarbeid er viktig for oss som er opptatt av trafikksikkerhet og like konkurranseforhold i transportbransjen. I kontrollene fremover vil det variere hva vi har fokus på, hvilke etater som deltar, og hvor vi er. Nå blir det én slik kontroll i høst, mens det fra 2019 skal være tre i året, avslutter Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Statens vegvesen Region nord.

LES OGSÅ: Ikke bruk nødblinken i utide

Se video: På denne kontrollen skjedde det ikke mye...