Leken Griezmann sikret Atlético Madrid Europaliga-troféet

Ustoppelige Antoine Griezmann dundret inn to mål Europaligafinalen for Atlético Madrid mot Marseille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marseille – Atlético Madrid 0-3:

Atlético Madrid jaktet på sitt tredje Europaliga-trofé de ni siste årene i onsdagens finale mot franske Marseille.

Storfavoritten innfridde og kunne løfte sitt tredje trofé i Europas nest beste turnering etter å ha slått Marseille 3-0 i finalen i Lyon.

Antoine Griezmann ble Atlético Madrids store finalehelt med to lekre scoringer. Kaptein Gabi scoret Atléticos siste finalescoring.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Etter scoringene feiret Griezmann med den mye omtalte «fortnite-dansen».

– Jeg flyttet fra Frankrike for å vinne troféer. Dette er mitt andre etter Supercopa, og jeg håper det kan bli mer, sa Griezmann til BeIN Sports etter sine to scoringer i finalen.

FEIRET MED FAMILIEN: Antoine Griezmann etter kampen.
FEIRET MED FAMILIEN: Antoine Griezmann etter kampen. Foto: John Sibley

– Vi spilte med selvtillit og var avsluttet iskaldt foran mål. Marseille er et offensivt lag, som jobbet godt, sa han videre, ifølge Marca.

– Jeg er kjempeglad. jeg har jobbet i mange år for å oppleve slike øyeblikk. Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 14 år for å få det til. I kveld skal vi feire. Familien er på plass. Hatten av for Marseille. De er et godt fotballag, oppsummerte Griezmann.

27-åringen har den siste tiden blitt kraftig koblet til La Liga-rival Barcelona, og etter de to scoringene i Europaligafinalen er nok neppe interessen fra Camp Nou blitt noe mindre.

Griezmann har scoret i gruppespillet, åttendelsfinalen, kvartfinalen, semifinalen og nå to i finalen for Atlético Madrid i Europaligaen denne sesongen.

– Griezmann jobber hardt og trener veldig hardt. I kampen mot Marseille gjorde han bare som han pleier å gjøre på trening. Han er en av verdens beste spisser. Jeg er glad at han spilte for oss, og ikke motstanderlaget, sa Atlético-keeper Jan Oblak i et intervju vist på MAX etter kampen.

– Nå nyter vi dette øyeblikket. Fansen fortjener dette. Vi er alle glade og skal feire sammen med fansen, sa stjernekeeperen.

– Det straffer seg hver gang
Antoine Griezmann utnyttet iskaldt en feilpasning i Marseilles forsvar etter 20 minutters spill.

Franskmannen, som er vokst opp i Lyon hvor finalen ble spilt, snappet opp en feilpasning i de bakre rekker, og satte kontrollert inn 1-0-scoringen for den spanske storklubben.

– Man kan ikke forære Griezmann de der. Det straffer seg nesten hver gang, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad om scoringen.

Etterpå feiret angriperen som han har gjort så mange ganger før med den såkalte «fortnite-dansen», som mange har kopiert fra det populære dataspillet.

Payet forlot banen i tårer
Etter halvtimens spill ble det enda tyngre for Marseille.

Kaptein Dimitri Payet måtte forlate banen med en muskelskade. Den tidligere West Ham-stjernen forlot banen haltende og i tårer. Maxime Lopez kom inn for Marseilles kaptein.

Griezmanns scoring i det 21. minutt sørget for at storfavoritt Atlético Madrid kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Griezmann igjen
Snaue to minutter ut i andre omgang skrek Diego Costa på straffespark da han gikk over ende innenfor Marseilles 16-meter. Dommeren vinket spillet korrekt videre.

I det 48. minutt scoret Antoine Griezmann igjen.

Franskmannen skled nok en gang gjennom Marseilles forsvar, og denne gang chippet han ballen over keeper og doblet effektivt ledelsen.

Det var Griezmanns sjette scoring på åtte kamper i Europaligaen denne sesongen. Igjen feiret han med den såkalte «fortnite-dansen».

– Griezmann er i leken form i kveld, mente TV 2-blogger Mina Finstad Berg på Twitter etter franskmannens andre for dagen.

Marseille slet med å slå tilbake mot Atlético. For Diego Simeones menn har som kjent holdt nullen i første omgang i 49 av sine 58 siste kamper denne sesongen.

Snaue ti minutter før slutt fikk Marseilles innbytter Kostas Mitrogloui sjansen til å sprekke nullen og redusere, men headingen traff stolpen.

I sluttminuttene dundret Gabi inn Atléticos 3-0-scoring og sørget for at Europaliga-troféet blir med hjem til Madrid.

Marseille vant den første mesterligafinalen i 1993, men det er uansett Atlético Madrid som er den mest meritterte av disse klubbene, og beviselig er det et knakende godt fotballag.

Madrid-klubben har vært i 13. finaler i europeiske storturneringer, og vant også den aller første europaligafinalen tilbake i 2010. To år senere gjentok klubben bedriften, og onsdag kveld fullførte de trippelen.

Slik startet lagene:

Marseille: Mandanda, Sarr, Rami, Gustavo, Amavi, Zambo, Sanson, Thauvin, Payet, Ocampos, Germain.

Benken: Pele, Sakai, Kamara, Rolando, Mitroglou, N'Jie, Lopez.

Atlético Madrid: Oblak, Vrsaljko, Gimenez, Godin, Lucas, Correa, Gabi, Saul, Koke, Griezmann, Costa.

Benken: Werner, Filipe Luis, Thomas, Torres, Savic, Juanfran, Gameiro.

Dommer: Björn Kuipers, Nederland