MER VERDENSCUP PÅ NORSK JORD: Johannes Høsflot Klæbo (midten) får muligheten til å ta flere triumfer i Norge neste sesong.
MER VERDENSCUP PÅ NORSK JORD: Johannes Høsflot Klæbo (midten) får muligheten til å ta flere triumfer i Norge neste sesong. Foto: Pedersen, Terje

Nytt verdenscup-renn til Norge

Beitostølen gjør kommende sesong comeback som verdenscuparrangør i langrenn. Det skal arrangeres 15 og 30 kilometer med skibytte i tillegg til stafetter 8. og 9. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart i forbindelse med den pågående FIS-kongressen i greske Costa Navarino onsdag.

Rennene på Beitostølen blir arrangert 8. og 9. desember

Som følge av en avlysning fikk Norges Skiforbund en forespørsel fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å overta en verdenscuphelg i langrenn. Den får rutinerte Øystre Slidre idrettslag ansvar for å gjennomføringen av.

Vedtaket ble gjort av verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag. Henholdsvis 15 og 30 kilometer med skibytte står på programmet i tillegg til stafetter.

– Vi vet at langrennsinteressen er utrolig høy i Norge, og til vinteren får vi ekstra mange tv-sendte skirenn i Norge. Takk til Beitostølen som kan påta seg et slikt arrangement på kort varsel, sier arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund.