TATT LIVERPOOL MED STORM: Trent Alexander-Arnold har vært solid på Liverpools høyreback og spilt en viktig rolle i laget som møter Real Madrid i Champions League-finalen neste helg.
TATT LIVERPOOL MED STORM: Trent Alexander-Arnold har vært solid på Liverpools høyreback og spilt en viktig rolle i laget som møter Real Madrid i Champions League-finalen neste helg. Foto: John Sibley

Liverpool-overraskelse med i Englands VM-tropp

Trent Alexander-Arnold (19) kroner en strålende Liverpool-sesong med plass i VM-troppen til England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten ble bekreftet da Gareth Southgate presenterte de 23 utvalgte som er del av den engelske troppen til VM i Russland.

19 år gamle Trent Alexander-Arnold har imponert på høyrebacken for Liverpool denne sesongen og fått sitt definitive gjennombrudd i Premier League. Nå er han med i England-troppen til tross for at han står uten landskamper på seniornivå.

– Prosessen med å finne den riktige troppen har pågått i måneder, ikke bare de siste ukene, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate til FAs hjemmeside.

– At Trent Alexander-Arnold blir hentet inn i troppen er vel fortjent. Da vi skulle velge våre unge spillere, så var det ikke bare fordi de at de var unge, men fordi de har levert prestasjoner gode nok til at de fortjener å bli tatt ut, forklarte landslagssjefen videre.

– En nøkkelspiller i forsvaret
I troppen er også Manchester Uniteds veteranback Ashley Young. Tottenhams Danny Rose var også en av Southgates utvalgte.

– Kanskje dette bildet sa alt og at jeg skulle få oppfylt min drøm å spille i VM. Drømmer kommer til virkelighet, twitret Young etter å ha mottatt den gledelige beskjeden om at han er med i VM-troppen – og la til et bilde av seg selv i England-drakt som liten gutt.

Manchester Citys forsvarsklippe John Stones var selvskreven i troppen.

Den tidligere engelske landslagsspilleren Sol Campbell tror John Stones kan bli en nøkkelspiller for England i VM.

– Han kommer til å sette standarden med sin fart og blikk for spillet, og hvordan England vil sette sin forsvarslinje. Han er en klippe i Englands forsvar, sa han til Sky Sports News under kanalens livedekning av uttaket.

Landslagssjef Gareth Southgate tror England har gode sjanser til å hevde seg i VM.

– Jeg har stor tro på denne troppen. Det er en ung gruppe spillere, men det finnes også noen viktige seniorspillere, så jeg mener balansen i troppen er god. Både med tanke på erfaring, karakteren til spillerne og balansen i de ulike posisjonene, sa Southgate etter på ha presentert troppen, og slo fast:

– Vi har mye energi i troppen, det er atletiske spillere i laget, og spillerne er komfortable med ballbesittelse og med ballen i beina. Jeg ser at spillestilen vår er i ferd med å utvikle seg, mente han.

Ingen Hart i troppen
Allerede tirsdag kunne flere britiske aviser melde at både Joe Hart og Jack Wilshere ikke får være med i troppen. Det ble bekreftet da Southgate presenterte sine 23 utvalgte onsdag.

– Med tanke på Joe, så hadde vi tre keepere som alle hadde gjennomført gode sesonger. Jeg måtte avgjøre om jeg skulle beholde Joe med tanke på erfaringen i gruppen, eller gi tre keepere som har hatt en bedre sesong muligheten. Vi følte disse tre måtte med på grunn av deres prestasjoner denne sesongen, forklarte Southgate.

England er i gruppe med Tunisia, Panama og Belgia under VM i Russland.

De skal ut i oppkjøringskamper mot Nigeria 2. juni og Costa Rica 7. juni, før VM-troppen setter seg på flyet til Russland 12. juni.

Southgates 23 utvalgte:

Keepere: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Forsvar: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Kyle Walker, John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester), Kieran Trippier, Danny Rose (Tottenham Hotspur), Phil Jones, Ashley Young (Manchester United).

Midtbane: Eric Dier, Dele Alli (begge Tottenham Hotspur), Jesse Lingard (Manchester United), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Angrep: Jamie Vardy (Leicester), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Danny Welbeck (Arsenal) Harry Kane (Tottenham)

I tillegg til de uttatte spillerne, er Lewis Cook (Bournemouth), Tom Heaton (Burnley), James Tarkowski (Burnley), Jake Livermore (West Bromwich) og Adam Lallana (Liverpool) reserver dersom det oppstår skader.