FÅR KRITIKK: Kim Kardashian får massiv hets etter sin seneste reklameannonse.
FÅR KRITIKK: Kim Kardashian får massiv hets etter sin seneste reklameannonse. Foto: Angela Weiss/NTB scanpix

Kim Kardashian reklamerer for kjærlighet på pinne som skal hemme sultfølelsen

Kim Kardashian (37) er i hardt vær etter å ha delt hvordan man kan få mindre sultfølelse og apetitt med sine 111 millioner følgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fansen er i harnisk etter Kim Kardashians seneste reklamesamarbeid.

Kardashian publliserte nemlig et bilde på Instagram der hun er avbildet med en kjærlighet på pinne.

Under bildet reklamerer hun for Flat Tummy Co sitt nye produkt, som er en kjærlighet på pinne som angivelig skal hemme sultfølelsen og svekke apetitten.

Videre skriver hun at de 500 første som bestiller vil få 15 prosent avslag, og oppfordrer følgerene sine til å være raskt ute med bestilling.

– Håper du skammer deg

Flere mener Kardashian fremmer spiseforstyrrelser, og kaller 37-åringen for et giftig forbilde.

«Opprørende bruk av innflytelse og en fryktelig latterlig rollemodell! Og hun har ikke fått kroppen sin ved hjelp av hardt arbeid, hun har hatt mange operasjoner for å se ut som hun gjør. Våkne opp, dere som beundrer henne. Hun er ubrukelig, virkelig ubrukelig», skriver en illsint Instagram-bruker.

«Dette er sjokkerende! Så mange unge jenter kjemper mot spiseforstyrrelser og du fremmer noe apetitthemmende. Virkelig, så skuffende å se noen med så stor innflytelse reklamere for et slikt produkt. Jenter, vi trenger ikke slike midler, vi trenger bare å spise sunt», raser en annen.

«Dette er en motbydelig melding å sende til unge jenter. Som en overlevende av anoreksi er jeg forferdet. Jeg håper du skammer deg, Kim», mener en bruker.

Kardashian har nå slettet Instagrambildet.

Dette bildet er nå fjernet fra Kardashians Instagramprofil. Foto: Skjermdump
Dette bildet er nå fjernet fra Kardashians Instagramprofil. Foto: Skjermdump

Det er ikke første gang Kardashian-klanen sjokkerer med helseskadelige «trender» på Instagram. I 2016 publiserte Kim og søsteren Khloe Kardashian flere bilder av seg selv i korsett.

Fysioterapeut Ingeborg Hoff Brækken sa den gang til TV 2 at korsett-trenden var særdeles usunn.

– Bruker man et sånt korsett, får man ikke brukt pustemuskelen ordentlig. Leveren blir skviset oppover og innover. Tarmene blir trykket nedover og du får ikke et godt fordøyelsessystem. Du får også et voldsomt trykk på blæren, sa Hoff Brækken.

.