Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 663.000 nordmenn benket seg ned foran TV-en da den første sesongen av «Okkupert» hadde premiere i oktober 2015.

På selveste 17. mai har den andre sesongen premiere på TV 2, og i følge regissøren bør seerne glede seg.

– Det er jo en politisk spenningsserie, så man kan forvente seg spenning og politiske intriger, smiler Erik Skjoldbjærg (53) lurt.

Ikke absurd

Skjoldbjærg, som blant annet har laget filmene «Pionér», «Nokas» og «Insomnia», sto også bak den første sesongen av «Okkupert». En sesong våre russiske naboer ikke var særlig begeistret for.

– Han gjorde bare jobben sin. Heldigvis kan det virke som om verden har akseptert at «Okkupert» ikke var så absurd, sier Skoldbjærg.

Den russiske ambassadøren gikk hardt ut og sa «samtidig er det selvfølgelig synd at i året når man markerer 70-årsjubileum av seieren i andre verdenskrig bestemmer seriens forfattere – som om de har glemt om heroisk innsats av Den Sovjetiske Hæren i frigjøringen av Nord-Norge fra Nazi okkupanter – å skremme norske seere med en ikke-eksisterende trussel fra øst».

Skjoldbjærg har sine ord i behold når han sier verden.

«Okkupert 2» har vært tilgjengelig på diverse strømmetjenester i noen måneder allerede, og responsen har vært god.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra USA, Canada, østblokkregionen, England og Frankrike. Folk som er interessert i politikk, smiler regissøren.

– Vi skaper jo kontroverser i serien. Noen liker det, mens andre liker det ikke. Det viktigste er å få respons fra publikum, og det har vi fått etter denne sesongen også, forteller Skjoldbjærg.

Tredje sesong

I «Okkupert 2» er EU midt i en alvorlig energikrise. Samtidig har Norges statsminister, Jesper Berg, gått inn for å erstatte olje- og gassproduksjonen med klimanøytral thoriumenergi – til EUs store protest.

Norge er i gang med å fullbyrde planene når statsministeren på høylys dag blir kidnappet av Russland – på oppdrag fra EU, som vil ta kontroll over oljeproduksjonen.

Nå jobbes det med en tredje sesong.

– Vi jobber med finansieringen av en ny sesong. Hva den skal handle om vil jeg ikke si noe om nå, avslutter Skjoldbjærg hemmelighetsfullt.

«Okkupert 2» har TV-premiere på TV 2 torsdag klokken 21.40.

Du kan se hele «Okkupert 2» på TV 2 Sumo nå!