Vipers med knusende snuoperasjon mot Larvik

Vipers lå under med tre mål til pause i første sluttspillfinale. Da kvarteret var spilt i andreomgangen, ledet de med åtte!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik - Vipers 22-29 (15-13)

Første sluttspillkamp. Antall mål sammenlagt over to kamper avgjør vinneren.

Serievinner Vipers måtte gi tapt i EHF-finalen mot Craiova med ett fattig mål fredag. Mot Larvik tirsdag virket de å slite med etterdønningene av tapet, men da de tok seg sammen, knuste de Larvik.

Til pause lå Vipers under med 13-15. Larvik øynet en seier, men skulle få seg en kalddusj.

Kampens lekkerbisken ble servert etter 28 minutter. Øverst ser du hvordan Vipers' Malin Aune fikk score etter en frekk backhand-pasning fra Emilie Hegh Arntzen.

June Andenæs og Kristine Breistøl scoret til sammen ni av målene for Larvik før pause, mens Guro Rundbråten sto bra mellom stengene.

– Vi har ikke bra tempo og gjør mange feil. Det er mye å rette på, konstaterte Vipers-trener Kenneth Gabrielsen i pausen.

Snuoperasjon som luktet svidd

Pausepraten gjorde godt for Vipers, som brukte ni minutter på å tilrive seg en 20-16-ledelse.

Deretter så de seg aldri tilbake. Med ti minutter igjen ledet de hele 28-19. Vipers-trioen Kari Brattset, Kristine Lunde-Borgersen og Jeanette Kristiansen ledet an scoringsshowet i Boligmappa Arena.

– Jeg er imponert over den snuoperasjonen. De kommer fra en voldsom utladning i europacupen, får tyn fra Larvik og så tar de seg sammen, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Vipers vant til slutt 29-22. Med de seierssifrene vil returkampen antagelig bli en formalitet.

– Det ble et bra resultat til slutt. Vi hadde en liten periode i første omgang der vi strevde litt, men vi jobbet oss gjennom det, sa Vipers-veteran Kristine Lunde-Borgersen til TV 2 etter kampen.

– Nå har vi et veldig godt utgangspunkt foran returkampen. Nå skal vi gjøre en god jobb inn mot den kampen og ta den siste tittelen, supplerte trener Kenneth Gabrielsen.​

Returkampen går i Kristiansand lørdag 19. mai kl. 17.15. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen og Sumo.