Årets femmil i Holmenkollen ble en svær fyllefest med mye bråk. Nå tas det grep for å hindre nye fylleslag.
Årets femmil i Holmenkollen ble en svær fyllefest med mye bråk. Nå tas det grep for å hindre nye fylleslag. Foto: Roald, Berit

Slik skal de unngå nytt fylleslag i Holmenkollen

Neste år må publikum stå opp tidlig for å få med seg den tradisjonsrike langrennsfemmilen i Kollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet er at årets fylleslag ikke gjentas.

Lørdag 9. mars 2019 er det på nytt klart for langrennssirkusets store høydepunkt, 50 kilometer i Holmenkollen.

I kjølvannet av årets hendelser i etterkant av femmila, har både arrangør Holmenkollen Skifestival og Norges Skiforbund jobbet for å endre starttidspunktet for rennet.

Målet er å unngå uvettig alkoholforbruk.

– Vi pekte ut tre hovedområder for neste års gjennomføring allerede samme helg som femmila ble avviklet. Ett av dem var rennprogram, og der har vi fått en endring, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy i en pressemelding.

Sæterøy forteller at starten flyttes frem fire og en halv time. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Costa Navarino. I år gikk starten for herrenes femmil kl. 14.30. Endringene betyr start kl. 10 neste år.

– Det handler om å ivareta folkefesten best mulig, og det er viktig for oss å starte spesielt femmila tidligere på dagen. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, sier skipresident Erik Røste.

Arrangøren jobber med en rekke tiltak knyttet til folkemengdene som oppholder seg i gratisområdene i marka. Tiltakene dreier seg om sikkerhet, ressurser, transport og logistikk.

(©NTB)