Mario Götze scoret målet som sikret VM-tittelen for Tyskland mot Argentina i 2014. Denne gangen får han ikke være med.
Mario Götze scoret målet som sikret VM-tittelen for Tyskland mot Argentina i 2014. Denne gangen får han ikke være med. Foto: Ian Macnicol

Vraket Tysklands VM-helt fra 2014

Tysklands bruttotropp til VM er uten deres eneste målscorer fra finalen mot Argentina i 2014, men stjernekeeper Manuel Neuer er tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mario Götze scoret Tysklands seiersmål i ekstraomgangene mot Argentina på Maracanã stadion i Rio de Janeiro for fire år siden.

Siden den gang har karrierekurven pekt nedover for 25-åringen, som var et vidunderbarn i tysk fotball og slo igjennom som tenåring. Han er tilbake i Borussia Dortmund etter tre år i Bayern München og har slitt med en stoffskiftesykdom.

Denne sesongen har han 32 kamper for Dortmund, men bare to scoringer. Han har vært tilbake i landslagstroppen og håpet på en VM-plass, men fikk ikke spille treningskampene mot Brasil og Spania i slutten av mars.

Samtidig som Det tyske fotballforbundet annonserte at landslagssjef Joachim Löw (58) forlenger kontrakten til 2022, annonserte de den 27 mann store bruttortroppen til VM i Russland, som starter 14. juni på TV 2 og NRK. Löw har ledet Tyskland siden 2006.

Den var uten Mario Götze, men med keeper Manuel Neuer, som har slitt med skade store deler av sesongen. Neuer har ikke spilt kamp siden september på grunn av en skade i den venstre foten.

Freiburgs Nils Petersen kom også med i 27-mannstroppen. Han har ingen landskamper fra tidligere, men scoret 15 mål på 32 kamper i årets Bundesliga.

Keepere:

Bernd Leno
Manuel Neuer
Marc-André ter Stegen
Kevin Trapp

Forsvar:

Jerome Boateng
Matthias Ginter
Jonas Hector
Mats Hummels
Joshua Kimmich
Marvin Plattenhardt
Antonio Rüdiger
Niklas Süle
Jonathan Tah

Midtbane/angrep
Julian Brandt
Julian Draxler
Mario Gomez
Leon Goretzka
Ilkay Gündogan
Sami Khedira
Toni Kroos
Thomas Müller
Mesut Özil
Nils Petersen
Maro Reus
Sebastian Rudy
Leroy Sané
Timo Werner

Tyskland er i samme VM-gruppe som Mexico, Sverige og Sør-Korea.