Lag potetsalaten selv sammen – med Desta Marie og Wenche
Wenche lager tre gode potetsalater til vår og sommermaten – perfekt til spekemat, pølser, grillet kjøtt eller fisk.
Tips: Potetsalat blir ekstra god om den lages med «lune» nykokte poteter. Gjerne norske om det er i handelen. De trenger ikke å skrelles – bare skrubb godt under rennende vann.
Poteter kokes møre i lettsaltet vann (bruk en spiss kniv for å sjekke). Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Serves til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.
Alle oppskrifter til 4-5 personer.
Potetsalat med oljedressing
- 8-10 mellomstore poteter
- 8-10 sukkererter
- 1-2 vårløk eller gressløk
- 5-6 reddiker
- 1/2 dl olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- salt, pepper
- 2-3 ss kapers (kan sløyfes)
Koke poteter som nevnt over. Legg sukkererter i kokende lettsaltet vann, kok opp og la koke 1 min. Hell over i dørslag og skyll i iskaldt vann for å få «spøre» sukkererter med en frisk grønn farge.
Bland sammen sitronsaft, olivenolje, finhakket gressløk, salt og pepper.
Del de kokte, lune potetene i skiver eller terninger. Strimle/del opp sukkererter, finsnitt vårløk og/eller gressløk og reddiker i båter. Bland grønnsakene med kapers og vend inn dressingen.
Kremet potetsalat med epler
- 8-10 poteter
- 1-2 epler
- 3 vårløk og/eller gressløk
- 2 ½ dl rømme, eller kesam/matyoghurt
- 2 ss majones
- 2 ss sennep ev ravigottesaus
- salt, pepper
- saft av ½ sitron
- 1 –2 ts sukker
- salt, pepper
Kok poteter som nevnt øverst i saken. Del lune poteter og epler i terninger og finsnittet vårløk/gressløk.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper.
Vend inn poteter, epler, vårløk og gressløk.
Grønn potetsalat
- nykokte poteter som beskrevet øverst i saken
- lettkokte små brokkolibuketter
- lettkokte sukkererter
- finsnittet gressløk
- frisk ruccolasalat
Anrett ingrediensene på et serveringsfat.
Rør sammen en dressing av:
- 1 ss flytende honning
- 1 ss dijonsennep
- saft av ½ sitron
- ca 1 ½ dl olivenolje
- salt og pepper
Fordel dressingen over salaten. Dryss gjerne hakkede nøtter eller pinjekjerner og revet smakfull ost over salaten ved servering.