Lag potetsalaten selv sammen – med Desta Marie og Wenche

Wenche lager tre gode potetsalater til vår og sommermaten – perfekt til spekemat, pølser, grillet kjøtt eller fisk.

Tips: Potetsalat blir ekstra god om den lages med «lune» nykokte poteter. Gjerne norske om det er i handelen. De trenger ikke å skrelles – bare skrubb godt under rennende vann.

Poteter kokes møre i lettsaltet vann (bruk en spiss kniv for å sjekke). Hell av kokevannet og damp potetene tørre.

Serves til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.

Alle oppskrifter til 4-5 personer.

Potetsalat med oljedressing

  • 8-10 mellomstore poteter
  • 8-10 sukkererter
  • 1-2 vårløk eller gressløk
  • 5-6 reddiker
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • salt, pepper
  • 2-3 ss kapers (kan sløyfes)

Koke poteter som nevnt over. Legg sukkererter i kokende lettsaltet vann, kok opp og la koke 1 min. Hell over i dørslag og skyll i iskaldt vann for å få «spøre» sukkererter med en frisk grønn farge.

Bland sammen sitronsaft, olivenolje, finhakket gressløk, salt og pepper.

Del de kokte, lune potetene i skiver eller terninger. Strimle/del opp sukkererter, finsnitt vårløk og/eller gressløk og reddiker i båter. Bland grønnsakene med kapers og vend inn dressingen.

Kremet potetsalat med epler

  • 8-10 poteter
  • 1-2 epler
  • 3 vårløk og/eller gressløk
  • 2 ½ dl rømme, eller kesam/matyoghurt
  • 2 ss majones
  • 2 ss sennep ev ravigottesaus
  • salt, pepper
  • saft av ½ sitron
  • 1 –2 ts sukker
  • salt, pepper
SOMMERTILBEHØR: Lag potetsalaten selv. Foto: TV 2
SOMMERTILBEHØR: Lag potetsalaten selv. Foto: TV 2

Kok poteter som nevnt øverst i saken. Del lune poteter og epler i terninger og finsnittet vårløk/gressløk.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper.

Vend inn poteter, epler, vårløk og gressløk.

Grønn potetsalat

  • nykokte poteter som beskrevet øverst i saken
  • lettkokte små brokkolibuketter
  • lettkokte sukkererter
  • finsnittet gressløk
  • frisk ruccolasalat

Anrett ingrediensene på et serveringsfat.

Rør sammen en dressing av:

  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av ½ sitron
  • ca 1 ½ dl olivenolje
  • ​salt og pepper

Fordel dressingen over salaten. Dryss gjerne hakkede nøtter eller pinjekjerner og revet smakfull ost over salaten ved servering.