Johansen-assist og Sessegnon-scoring da Fulham sikret seg opprykksfinale

Fulham er klar for opprykksfinale etter å ha slått tilbake mot Derby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham – Derby 2-0 (sammenlagt 2-1):

Fulham er klar for opprykksfinale til Premier League etter å ha slått Derby 2-0 mandag og sammenlagt 2-1.

Stefan Johansen var involvert i Fulhams første scoring i returkampen mot Derby.

Se Johansens assist i Sportsnyhetene øverst!

Etter seieren var sikret stormet Fulham-fansen banen i ellevill jubelrus over at laget hadde sikret seg muligheten til å rykke opp til Premier League.

– Vi viste masse vilje i dag. All honnør tiul guttene, vi presset og presset og burde ha tatt ledelsen i første omgang. Heldigvis klarte jeg å score, og det endret kampen. Etter pause la vi stort press på dem. Vi har stor tro på vår spillestil, sa Fulhams første målscorer Ryan Sessegnon til Sky Sports etter kampslutt.

– Dette er årsaken til at jeg gikk til denne klubben. Det er utrolig. Jeg mener at vi fortjener å rykke opp på grunn av den gode fotballen vi spiller og alle sjansene vi skaper. Jeg er både stolt og glad, sa Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic til samme kanal.

Fulham møter vinneren av oppgjøret mellom Aston Villa og Middlesbrough i playoff-finalen. Aston Villa leder 1-0 før returkampen mellom lagene.

– Denne klubben fortjener en slik glede. Etter 43 år skal vi tilbake til Wembley, og det er en viktig prestasjon for oss. Vi fortjener å vinne og komme til Premier League. Spillerne har vist en enorm vilje, så all honnør til mine spillere, sa Fulham-manager Slavisa Jokanovic til Sky Sports.

Finalen spilles lørdag 26. mai klokken 18.00.

Stortalentet viste seg frem
Vidunderbarnet Ryan Sessegnon viste hvorfor alle de største klubbene ønsker å kapre signaturen til 17-åringen to minutter etter pause.

Stefan Johansen fant unggutten med en brystpasning i feltet, og stortalentet som scoret 15 mål i Championship denne sesongen dundret ballen i mål fra kloss hold.

– Johansen brystet ballen ned til Sessegnon og 17-åringen gjorde ingen feil da han smelte ballen i mål fra et par meters hold. Unggutten hadde en rolig første omgang, men når han får sjansen, så kan han endre en kamp, beskrev Sky Sports News i sin livedekning av kampen.

Ryan Sessegnon ble med sin scoring den første 17-åringen som scoret i en EFL playoff-kamp siden Max Clayton scoret for Crewe Alexandra i mai 2012.

I det 66. minutt scoret Fulham igjen. Denis Odoi sendte publikum på Craven Cottage til himmels da han vakkert headet inn 2-0-ledelse til hjemmelaget etter et corner. Scoringen sørget for at Fulham overtok ledelsen 2-1 sammenlagt.

Solid Johansen
Stefan Johansen fikk forøvrig sjansen til å sende Fulham i ledelsen før pause. Men skuddet fra nordmannen føk like utenfor.

Også etter pause viste Johansen frem skuddfoten ved et par anledninger. Begge skuddene endte imidlertid rett på keeper.

I det 62. minutt pådro Fulhams nummer åtte seg et gult kort. Den norske landslagsspilleren spilte en god kamp for Fulham og høstet ros i engelske medier for sin innsats i kampen.

SÅ GULT: Her får Johansen det gule kortet mot Derby.
SÅ GULT: Her får Johansen det gule kortet mot Derby. Foto: Tony O'brien

– Johansen fikk gult kort for en taktisk felling på Jerome for å hindre en overgang for Derby. Han var ikke i nærheten av ballen, og det var en god avgjørelse å ta for sitt lag, skrev Sky Sports om Johansens gule kort.

I playoff-finalen som kan gi opprykk til Premier League møter Fulham vinneren av Aston Villa-Middlesbrough sammenlagt. Aston Villa leder 1-0 før returkampen på Villa Park tirsdag.