NY PSG-MANAGER: Thomas Tuchel. Han har tidligere ledet Borussia Dortmund og Mainz.
NY PSG-MANAGER: Thomas Tuchel. Han har tidligere ledet Borussia Dortmund og Mainz. Foto: Valery Hache

Dette er Neymars nye sjef: – En vanskelig fyr

Thomas Tuchel (44) tar over PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den styrtrike klubben bekrefter ansettelsen av tyskeren på en toårskontrakt på sine nettsider.

Tuchel, som er kjent for en offensiv spillestil og regnes som en av verdens mest talentfulle managere, har ifølge den tyske avisen Suddeutsche Zeitung allerede vært i møte med Neymar.

Hva som ble sagt på møtet er ikke kjent, mens PSGs nye manager får forsikringer om at han får beholde sin største stjerne.

– Neymar blir. 2000 prosent sikkert. Han ønsker å bli, sier PSGs president, Nasser Al-Khelaifi, ifølge spanske AS.

Svak Champions League-CV

Den 44 år gamle tyskeren har vært klubbløs i et år. Han skilte lag med Borussia Dortmund i fjor, etter to år i den tyske storklubben.

Hans eneste trofé som manager er den tyske cupen i 2017.

I PSG venter tøffe krav om å hevde seg i Champions League, en turnering der ingen av partene har resultater å vise til.

Tuchel har deltatt i Europas gjeveste klubbturnering to ganger. Det ble exit i gruppespillet i hans første sesong, før klubben måtte si tapt for Liverpool i kvartfinalen av Europa League. Sesongen etter røk Dortmund for Monaco i kvartfinalen av Champions League.

Etter PSG startet den enorme satsingen mot Europa-toppen, har de aldri tatt seg lengre enn en kvartfinale i Champions League.

Konflikter

Ryktene skal ha det til at Tuchel kan være en krevende person å jobbe med. Han var ingen populær person da han forlot Dortmund.

– Han er en vanskelig fyr, og jeg er definitivt ikke den eneste som mener det. Han har elleve spillere som jobber intensivt, og misliker spillere som stiller spørsmål eller deler sine meninger. Han har sine favorittspillere, som klarer å tilpasse seg.

Det har en av Tuchels tidligere elever fra Mainz-perioden, Ivan Klasnic, fortalt magasinet 11freunde ifølge Goal.com.

På grunn av måten klubben håndterte angrepet på Dortmunds lagbuss foran mesterligaoppgjøret mot Monaco i fjor, skal Tuchel ha havnet på kant med klubbdirektør Hans-Joachim Watzke. 44-åringen ble også rasende da ledelsen bestemte seg for å selge stjernespillere som Henrikh Mkhitaryan og Ilkay Gündogan. En av erstatterne, Mario Götze, sies å ha blitt hentet uten managerens velsignelse.

Bannlyste Mislintat

Selv nektet manageren for at konflikten hadde noe med hans avgang som Dortmund-manager å gjøre.

I tillegg ble det hevdet at manageren hadde et anstrengt forhold til flere av spillerne, noe han også har benektet selv. Da Tuchel vraket Nuri Sahin fra kamptroppen til cupfinalen, gikk kaptein Marcel Schmelzer ut mot manageren.

– Det sjokkerte meg. Jeg kunne ikke forstå det i det hele tatt. Manageren er nødt til å forklare hvorfor han gjorde det. Vi står alle bak Nuri, sa venstrebacken.

Tuchel skal også ha havnet på kant med sjefsspeider Sven Mislintat, som nå er i Arsenal. Feiden gikk så langt at Tuchel bannlyste Mislintat fra treningsfeltet.

Kilder: Goal.com, Transfermarkt.com, Dailymail.co.uk og BBC.com.