Bilen sto på rødt lys, da var Arne kjapp med å få tatt bilder. Dette er en kommende spesialversjon av Mercedes A-klasse.
Bilen sto på rødt lys, da var Arne kjapp med å få tatt bilder. Dette er en kommende spesialversjon av Mercedes A-klasse.

Her fikk Arne et skikkelig scoop

Testbilen måtte stoppe på rødt lys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når bilprodusentene tester ut nye biler, skjer mye på lukkede anlegg. Der får de være helt i fred og kan kjøre omfattende tester over lang tid.

Men heldigvis for alle bilinteresserte er det ikke alt man får gjort der. Biler må også testes ut under vanlige forhold, som i byer. Og da kan en norsk turist på tur til Praha få et aldri så lite scoop. Som Arne Strand (69) fra Åsnes i Hedmark forleden fikk.

Tildekket stjerne i fronten

– Jeg var på vei mot gamlebyen og skulle krysse en gate. Og der sto denne bilen, på rødt lys. Jeg skjønte at det måtte være en helt ny bil og fikk tatt to bilder før den forsvant. Flere enn meg kikket ekstra på bilen, forteller Arne.

– Skjønte du hva det var med en gang?

– Ja, det så veldig ut som en tildekket Mercedes-stjerne i fronten. Samtidig er det jo lett å tenke på Skoda når man er i Tsjekkia. Jeg har sett flere kamuflerte biler der tidligere, men de har jeg ikke fått tatt bilde av, forteller Arne.

Her testet Mercedes nye luksusbiler i Norge

Her er det heftige saker på vei fra Mercedes! Foto: Privat.
Her er det heftige saker på vei fra Mercedes! Foto: Privat.

Lure-felger

Men Mercedes er det nok definitivt. Brooms Mats Brustad har sett nærmere på bildene Arne tok, og har følgende kommentar:

– Dette tror jeg ganske sikkert er Mercedes-AMG A35. Et helt nytt AMG-medlem som debuterer på A-Klasse. Dette blir lillebror til dagens (og kommende) A45. Ryktene skal ha det til at bilen får samme 2-liters turbomotor, men med rundt 300 hk, i stedet for 400 i A45. 0-100 km/t skal gå unna på rundt 4 sekunder.

– Rent visuelt er det ikke like mye som skiller denne fra en helt vanlig A-Klasse, men de store og runde pottene bak avslører nok… Samtidig har Mercedes vært lure med å sette på ganske kjipe felger, så mange tror nok ikke dette er noe spesielt brutalt før de eventuelt hører lyden, sier Mats.

Ingar oppdaget testbilene og la seg på hjul

Mercedes A-klasse debuterte nylig i helt ny utgave, dette er en svært viktig bil for Mercedes.
Mercedes A-klasse debuterte nylig i helt ny utgave, dette er en svært viktig bil for Mercedes.

Eid 85 biler

Da snakker vi altså et lite råskinn. Blant konkurrentene til kommende A35 er biler som Audi S3, Golf R og BMW M140i. Det er ventet at den skal vises offisielt til høsten, her er altså Mercedes helt i innspurten med testene.

Fotograf Arne er forresten en svært bilinteressert mann. Han har selv eid rundt 85 biler,

– I tillegg har jeg kjøpt og solgt bil på fritiden og også vært en periode i bilbransjen. Jeg reiser gjerne til Tyskland og leier bil for å kunne "gi gass". Den morsomste leiebilen jeg har hatt var en Porsche Carrera 4S. Følger fortsatt med på det som skjer av bilnyheter ved å gå inn på Broom og andre bilsider på nettet. Jeg er glad for at jeg har fått oppleve det å kjøre bil. Selvkjørende biler kan da ikke gi noen kjøreglede, mener 69-åringen fra Åsnes.

LES MER: Hit drar bilprodusentene for å få være helt i fred

Se video under: Her snakker vi virkelig drømmebil!