HAR HATT DET TØFT: Nora Mørk sier at hun har måttet finne tilbake til gleden ved livet etter alt som har skjedd det siste året.
HAR HATT DET TØFT: Nora Mørk sier at hun har måttet finne tilbake til gleden ved livet etter alt som har skjedd det siste året. Foto: Ruud, Vidar

– Jeg fant ut at jeg var 26 år og ulykkelig

Nora Mørk kommer ikke til å gamble med spill i EM. Nå trener hun knallhardt både fysisk og mentalt etter tøffe måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun pådro seg en ny alvorlig kneskade 5. februar, og Mørk spiller trolig ikke håndball igjen før tidligst om fem måneder.

EM går i Frankrike i november og desember. – Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sier Mørk til NTB i Budapest.

Hun har hatt et mareritt i flere etapper siden i fjor høst:

Private bilder av henne ble spredt på sosiale medier. Det har ført til straffeforfølgelse med bøter for flere personer.

Norge rotet bort VM-gullet med en svak finale.

Korsbåndskaden ødela andre del av klubbsesongen.

Fikk ikke spille sesongens høydepunkt, Champions League-sluttspillet. Der vant hennes Györ etter ekstraomganger.

Avventer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson planlegger EM uten Mørk.

– Det er den riktige måten å tenke på. Så får være et pluss om jeg rekker det. Det kjennes bra ut nå, men det er slik at akkurat i denne fasen, i tre-fire måneders tid, så føler man seg bra. Det gjelder å være litt forsiktig, sier Mørk som har vond erfaring med kneskader.

– Jeg tenker å kunne være litt med på håndballøvelser, det er litt vanskelig å si, i september-oktober hvis alt går etter planen. Og så er jo jeg litt pessimist med min skadehistorikk.

– Er du blitt sterkere som person i løpet av de siste ni månedene?

– Jeg vet ikke om jeg har blitt sterkere, men jeg har blitt utfordret en del og kanskje måttet jobbe mer med meg selv enn tidligere. Det gjør jeg fortsatt, men jeg anbefaler ikke andre å være Nora Mørk.

Psykolog

– Tiden leger alle sår sies det, og det gjør det kanskje, men dette er mitt liv hver dag. Det er tungt til tider, men jeg er egentlig en positiv person. Mye av hverdagen min dreier seg om å trene og ha det gøy. Det er absolutt mer glede i hverdagen enn for noen måneder siden.

– Jeg fikk også korsbåndskaden i hendene, og den må jeg gjøre noe med. Jeg har jobbet en del med meg selv personlig. Jeg fant ut at jeg var 26 år og ulykkelig. Da måtte jeg ta noen grep og finne ut hvordan jeg ville leve livet og være som person, sier Mørk.

– Jeg vært i veldig mørke perioder av livet mitt, både i min forrige skadeperiode og det siste året. Dette ønsker jeg ikke å gå tilbake til. Jeg vil leve et liv med mer glede.

I den prosessen har hun også brukt psykolog en Tom Henning Øvrebø. Han er del av Olympiatoppens gruppe av mentale trenere.

– Han utfordrer meg en del på ting som trengs. Når jeg blir 27 år, neste år, vil jeg være tilbake som den beste av meg både personlig og som spiller, sier Mørk til NTB.