– I dag er jeg her, men det kan forandre seg i morgen

Mauricio Pochettino legger press på Tottenham-styret. – Katastrofalt om han forsvinner, mener TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Spurs' elleville 5-4-seier over Leicester i vinduet øverst!

– I dag – 100 prosent. Men i morgen kan det forandre seg, sier Pochettino om hans fremtid som Tottenham-manager, ifølge Daily Mail.

Den argentinske stjernemanageren varsler samtaler med klubbdirektør Daniel Levy. Spillerinvesteringer blir møtets viktigste tema, skriver den britiske avisen.

Pochettino legger ikke skjul på at de liljehvite må evaluere overgangsstrategien etter fire troféløse sesonger.

– Vi kan ikke tro at vi er de smarteste folkene i verden som kan vinne trofeer uten å bruke penger. Vi er nødt til å innse at realiteten er annerledes, erkjenner Spurs' manager, og fortsetter:

– Jeg tror Daniel (Levy, journ. anm) kommer til å lytte. I slike situasjoner er du nødt til å være modig og ta sjanser. Helt til i dag har det vært veldig vanskelig å snakke om fremtiden. Nå må vi bestemme oss for hvordan vi skal operere.

– Ville vært katastrofalt

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Tottenham-fansen har noen spennende uker i vente.

– Det er viktig for dem at de klarer å lande på noe som ender med en fornøyd Pochettino. Hvis han finner ut at dette ikke holder og får tilbud et annet sted, ville det vært bortimot katastrofalt for Spurs, sier Thorstvedt.

– Han er også viktig for at spillere skal bli værende, tilføyer den tidligere Tottenham-keeperen.

Til tross for konservativ pengebruk og en hel sesong på Wembley, havnet Spurs topp tre i Premier League for tredje år på rad. For første gang siden 1995 ble de de beste London-klubb.

– Det blir gjort en helt fantastisk jobb der. City er utrolig langt foran og det endte med skuffelse i FA-cupen og Champions League, men når de bruker så lite penger og spiller på bortebane hele sesongen er det ekstremt bra, mener TV 2s fotballekspert.

Konkurrentene bruker mer

Da Pochettino hentet Davinson Sánchez for om lag 420 millioner kroner i sommer, ble det ny overgangsrekord for Tottenham.

Summen er betydelig lavere enn konkurrentenes rekorder. Manchester Citys er Aymeric Laporte for 570 millioner kroner, Manchester Uniteds er Paul Pogba for 900, Liverpools er Virgil van Dijk for 750, Arsenals er Pierre-Emerick Aubameyang for 550 og Chelseas er Álvaro Morata for 700.

NY ARENA: Tottenhams nye storstue vil romme 62 000 tilskuere. Den skulle koste 4 milliarder kroner, men det blir spekulert på om summen blir mer enn doblet, ifølge Sky Sports.
NY ARENA: Tottenhams nye storstue vil romme 62 000 tilskuere. Den skulle koste 4 milliarder kroner, men det blir spekulert på om summen blir mer enn doblet, ifølge Sky Sports.

En viktig årsak til at Spurs har brukt mindre penger, er utbyggingen av nye White Hart Lane, mener Thorstvedt.

– Kostnadene er blitt en god del høyere enn de trodde i utgangspunktet, og det setter press på klubben igjen. Det blir den samme situasjonen som Wenger pratet om da de bygget Emirates, påpeker han, og sikter til at Arsenal på den tiden ikke kunne bruke like mye som konkurrentene.

«The Gunners» måtte da se spillere som Samir Nasri, Robin van Persie og Bacary Sagna forsvinne til sine argeste rivaler. Nå linkes blant andre Toby Alderweireld og Mousa Dembélé bort fra Nord-London.

– Noen spillere blir varslet vekk, og det er veldig synd om de mister Alderweireld og Dembélé. Det vil være veldig dumt og en rar ting å gjøre av økonomiske hensyn. De neste ukene blir faktisk veldig spennende for Tottenham, varsler TV 2s fotballekspert.