LEVERTE I FØRSTE SESONG: Neymar er kåret til sesongens beste spiller i Frankrike. Her får han beviset på det av landsmann og fotball-legende Ronaldo.
LEVERTE I FØRSTE SESONG: Neymar er kåret til sesongens beste spiller i Frankrike. Her får han beviset på det av landsmann og fotball-legende Ronaldo. Foto: Franck Fife

Neymar årets spiller i Frankrike

Neymar mistet halve sesongen på grunn av et brudd i foten, men er likevel kåret til årets spiller i Ligue 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sine 20 kamper i den franske serien rakk 26-åringen å score 19 mål for PSG. I tillegg noterte han seg for 13 målgivende pasninger.

– Jeg er veldig rørt og veldig stort over den sesongen vi har hatt. Det er en ære. Uten mine lagkamerater hadde jeg aldri fått denne prisen, sa Neymar da han mottok prisen søndag.

Tidenes dyreste fotballspiller brakk høyrefoten i en kamp mot Marseille 25. februar. Siden har han vært operert i hjemlandet, og først denne måneden har Neymar begynt å trene forsiktig med ball. Fotball-VM står likevel ikke i fare for den brasilianske superstjernen.

Neymars lagkamerater Edinson Cavani og Kylian Mbappé var, sammen med Marseille-spiller Florian Thauvin, de øvrige nominerte til prisen.

PSG vant tre titler av tre mulige hjemme i Frankrike denne sesongen, men røk ut av Champions League da de møtte Real Madrid i 16-delsfinalen.