SMADRET: Charlie McAvoy og lagkameratene feirer en av sine ni mål mot Norge.
SMADRET: Charlie McAvoy og lagkameratene feirer en av sine ni mål mot Norge. Foto: David W Cerny

Nytt stortap for hockeygutta

Gikk på en 3-9-smell mot USA. Må ta poeng mot Sør-Korea for å unngå nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske hockeylandslaget hadde lite å stille opp med da det ble 3-9-tap mot USA søndag, og kampen mot Sør-Korea blir helt avgjørende i kampen mot nedrykk.

Tapet gjør at Norge er avhengig av poeng mot Sør-Korea mandag for å unngå nedrykk.

– Igjen ryker vi på noen unødvendige utvisninger, og slipper inn litt enkle mål i overtall. Når USA får tre-fire mål der begynner kanskje folk å tenke litt på hva som skal skje i morgen. Det er én ting som gjelder i morgen - det er å gå ut å gi jernet, og ofre alt vi kan får å ta minst ett poeng. Det er det eneste vi skal tenke på i morgen, sier Alexander Bonsaksen til TV 2.

Norge startet kampen med god energi, og hadde mange store sjanser. Dessverre ble de nok en gang straffet i undertall.

Chicago Blackhawks-stjernen Patrick Kane sendte USA i føringen i powerplay etter åtte minutter av første periode, før samme mann la på til 2-0 fire minutter senere, også det i overtall.

Etterlengtet Norge-scoring

Charlie McAvoys scoring like før periodeslutt i den første perioden gjorde at utgangspunktet til Norge var svært vanskelig før de to siste periodene, og USA ga seg ikke med tre mål.

I overtall la Dylan Larkin på til 4-0 kun minuttet ut i midtperioden, før Kristian Forsberg reduserte til 1-4 like etter.

– Jeg syns egentlig at starten vår var bra. Overtallsspillet var bedre, og det var deilig at vi fikk gjøre et par mål. Annet enn det er det egentlig bare å mobilisere energi til i morgen, sier Mathis Olimb til TV 2.

Scoringen var for øvrig Norges første på over 11 perioder etter 0-7-tap mot Finland, 0-5-tap mot Canada og 0-3-tap mot Danmark i de tre foregående kampene.

Olimb-scoringer

USA kom imidlertid tilbake i midtperioden, og Alec Martinez økte til 5-1, før scoringer fra Anders Lee og Cam Atkinson sørget for at det sto 7-1 før den siste perioden.

Colin Whites 8-1-scoring innledningsvis i den tredje perioden gjorde at resultatet begynte å bli svært så stygt, men Norge hevet seg mot slutten.

Ken André Olimb reduserte til 2-8 etter 47 minutter, før bror Mathis Olimb satte inn 3-8 kun minuttet etter.

På tampen satte Neal Pionk inn 9-3 for USA.

Tapet gjør at Norge fortsatt har kun Sør-Korea bak seg på tabellen i gruppe B.

(©NTB)