– Jeg ville ikke satt penger på at Salah gjør det igjen

TV 2s fotballeksperter mener Liverpool-supporterne bør senke forventningene til toppscorer Mohamed Salah før neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Mohamed Salah ble historisk mot Brighton i videovinduet!

Liverpool klarte å sikre fjerdeplassen med en lekende lett 4-0-seier over Brighton. Mohamed Salah åpnet målfesten med ligascoring nummer 32 denne sesongen.

Aldri før har har noen scoret like mange mål i en Premier League-sesong med tjue lag. Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suárez har alle klart 31 scoringer.

– Det betyr veldig mye for meg å stå med denne, sa Salah med gullstøvelen, som er beviset på at han er toppscorer i Premier League denne sesongen.

I alle turneringer har Salah totalt 44 mål.

– Jeg ville ikke satt noen penger på at han klarer det én gang til. Det er så spesielt og så vanskelig, og så kan skader komme inn i bildet. Det blir vanskelig å ta igjen, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Vanskeligere arbeidsbetingelser

Den tidligere keeperen får støtte av TV 2-kollega Brede Hangeland.

– Han ble ordentlig Premier League-spiller nå og hadde mye å bevise. Han startet med blanke ark og et sinnssykt trøkk. Nå kommer motstanderne til å forberede seg på å møte akkurat denne spilleren neste sesong, samme som med Manchester City. Det blir vanskelige arbeidsbetingelser, sier han.

– Men klarer han det, så er det en vanvittig prestasjon. Harry Kane har klart det med 25-30 mål de siste sesongene, legger Hangeland til.

Thorstvedt mener Salah ikke må gjenskape målstatikken kommende sesong.

– Bare over 20 mål er fantastisk. Å snakke om over 30 mål er smått absurd. Han har hatt en supersesong, sier TV 2s fotballekspert.

Harry Kane scoret to mål i Tottenhams 5-4-seier og endte på 30 mål. Mens Kane jaktet nye scoringer, tok Jürgen Klopp ut Salah i sluttminuttene.

– Jeg hadde ingen anelse om rekorden til Salah. Jeg tok ham av, og så hørte jeg at Tottenham hadde scoret fem og kunne ta alle rekordene. Mo har vært fantastisk, og han har bli mye bedre. Han vil hundre prosent sikkert fortsette å score i fremtiden, sier manageren.

– Noen må gjøre City dårligere

Liverpool, som avslutter sesongen med Champions League-finalen mot Real Madrid om 13 dager, endte imidlertid 25 poeng bak Manchester City.

– De har definitivt potensiale til å utfordre City, men de greier ikke det om City ender på hundre prosent. Noen må gjøre City dårligere. Mange lag har gitt opp før de møter City. De har bare prøvd å begrense tapet. Det er ikke hva Premier League handler om, mener Erik Thorstvedt.​

– Er det noe de siste sesongene har vist, så er det at de beste får større problemer i andresesongen. Lagene kommer til sette alle ressurser på å knekke City-koden, sier Brede Hangeland.

Jürgen Klopp kalte Liverpools sesong «mer eller mindre perfekt».

– Toppnivået er helt ellevilt. De kan slå hvilket som helst lag i verden, og i angrep har de en intensitet som bare flommer over motstanderen. Det er fascinerende å se, sier Thorstvedt.