SJØUTSIKT: Badehuset til høyre har ikke innlagt vann, men en av Oslofjordens beste beliggenheter, heter det i salgsannonsen. Kvadratmeterprisen er 7,5 ganger snittprisen for boliger i Oslo. Foto: Inviso
SJØUTSIKT: Badehuset til høyre har ikke innlagt vann, men en av Oslofjordens beste beliggenheter, heter det i salgsannonsen. Kvadratmeterprisen er 7,5 ganger snittprisen for boliger i Oslo. Foto: Inviso

Selger «hytte» på tre kvadratmeter til 1,5 millioner

Selgeren av et badehus på Nesodden i Akershus tror det finnes kjøpere som er villige til å betale 500.000 for kvadratmeteren, selv om bygget kun består av ett rom og en terrasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Balkongen er større enn selve hytta, og det er ikke innlagt vann eller toalett i badhuset, som nå ligger ute til salgs på Flaskebekk på Nesodden.

Kvadratmeterprisen på prisantydningen er svimlende 500.000 kroner.

Gjennomsnittsprisen for boliger i prisverstingen Oslo er til sammenligning rundt 67.000 kroner.

– 1,5 millioner kroner er uten tvil mye penger, men dette er noe folk ønsker seg og vi er av den oppfatning at det er kjøpere tilgjengelig, sier ansvarlig megler, Christoffer Gard Sandvik i DnB Eiendom, til TV 2.

ROMMET: Dette er det eneste rommet i badehuset som ligger for salg på Nesodden.
ROMMET: Dette er det eneste rommet i badehuset som ligger for salg på Nesodden. Foto: Inviso/DnB Eiendom

Populære badehus

Han forteller at prisen er satt blant annet på bakgrunn av at de det for litt siden ble solgt en halvpart av et annet badehus på Flaskebekk for 1.175.000 kroner.

I OSLOFJORDEN: Vestsiden av Nesodden, anses å være et attraktivt sted å ha hytte, hus - eller et 3 kvm stort badehus.
I OSLOFJORDEN: Vestsiden av Nesodden, anses å være et attraktivt sted å ha hytte, hus - eller et 3 kvm stort badehus. Foto: Google Maps

– Det badehuset ble organisert som et sameie, mens her må du legge på 325.000 kroner og få et eget badehus uten å slippe å dele uteplassen med naboen, sier Sandvik.

Selv om det ikke er fasiliteter som vann eller dusj i badehuset, mener megleren at slike badehus er populære.

– Potensielle kjøpere er folk som allerede bor i området, samt personer bosatt utenfor Nesodden.

– Attraktiv beliggenhet

Senest i fjor solgte eiendomsmegleren et tilsvarende badehus som også gikk for solide 1,5 millioner kroner.

– Jeg solgte et badehus på Hellvik på Bunnefjordsiden av Nesodden i fjor, og hadde en godt besøkt visning med salg til prisantydning som var 1.550.000 kroner, sier megleren.

Flere av interessentene hadde tatt turen over fra Oslo, og Sandvik tror badehuset han nå skal selge også vil trekke kjøpere som kan ta båt fra Aker Brygge til idyllen på Nesodden.

– Badehus på Flaskebekk er nok ansett som mer attraktivt grunnet nærheten til Tangen brygge (der Oslo-båten legger til, journ.anm.) samt den vestvendte beliggenheten med sol frem til solnedgang, sier megleren.