DÅRLIG DAG: Gustav Iden (til venstre) og Kristian Blummenfelt (til høyre) måtte begge bryte triatlon-konkurransen i Japan.
DÅRLIG DAG: Gustav Iden (til venstre) og Kristian Blummenfelt (til høyre) måtte begge bryte triatlon-konkurransen i Japan. Foto: Roald, Berit

Triatlon-stjernen fikk pusteproblemer og måtte bryte

Det ble ingen drømmereprise for de norske trialetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag for to uker siden ble en eventyrlig dag sett med norske øyne i verdensserieløpet i triatlon på Bermuda. Casper Stornes (21), Kristian Blummenfelt (24) og Gustav Iden (22) tapetserte pallen. Stornes gikk helt til topps, og han ble dermed første nordmann med seier i verdensserien.

I nattens løp i Yokohama ble langt fra like oppløftende sett med norske øyne.

Både Blummenfelt og Iden måtte bryte underveis. Stornes deltok ikke.

– Iden fikk pusteproblemer allerede på svømmedelen, sier TV 2s triatlon-kommentator Frank Pedersen.

Blummenfelt følte seg sterk underveis, men en punktering og velt på sykkeldelen ødela for nordmannen.

Spanske Mario Mola var suverent best i herreklassen. Han har vært verdens beste triatlet de siste par årene. Lørdag hadde han australske Jacob Birtwhistle og spanske Fernando Alarza nærmest seg på resultatlista.

Konkurransen i Yokohama var over den olympiske distansen og besto av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var det første løpet som teller i kvalifiseringen til OL i Tokyo 2020.

De norske gutta får samtidig mange flere muligheter til å samle poengene som skal til for å sikre deltakelsen i sommerlekene i Japan om to år.

Norges eneste deltaker i kvinneklassen i Yokohama, Lotte Miller, gjennomførte sin konkurranse på under to timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypa. Hun har gjennomført få løp på OL-distansen siden hun returnerte fra skader forrige sesong.

Som på Bermuda var det Flora Duffy fra nettopp Bermuda som vant kvinneklassen. Amerikanske Katie Zaferes ble nummer to og britiske Non Stanford nummer tre.

(©NTB/TV 2)