Nadal satte rekord med 50 strake sett

Rafael Nadal satte verdensrekord da han torsdag spilte seg fram til kvartfinale i Madrid Open. Han har vunnet 50 sett på rad på grus.

GRUSKONGEN: Rafael Nadal satte verdensrekord da han vant sitt 50. sett på rad på grus. Foto: Susana Vera
GRUSKONGEN: Rafael Nadal satte verdensrekord da han vant sitt 50. sett på rad på grus. Foto: Susana Vera

John McEnroe hadde rekorden for flest settseirer på rad på samme underlag. Amerikaneren vant for 34 år siden 49 strake sett på hardcourt. Inkludert i den rekken var en turneringsseier i Madrid, og Nadal håper å utvide sin seiersrekke til han har gjort det samme.

Nadal har vært ustoppelig på favorittunderlaget hele våren og slo Diego Schwartzman 6-3, 6-4 torsdag. Dermed er han klar for kvartfinale mot Dominic Thiem fredag.

Østerrikeren nedkjempet Borna Coric i tre sett.

Han er tittelforsvarer i Madrid og jager sin sjette triumf i turneringen. Tidligere i vår tok han sin 11. tittel både i Monte Carlo og Barcelona. Seiersrekken hans på grus løper tilbake til fjorårets Roland-Garros.

Alexander Zverev, som er 2.-seedet i turneringen bak Nadal, tok seg greit til kvartfinale med 6-4, 6-2 over Leonardo Mayer.

Halep utslått

Kvinnenes verdensener Simona Halep får ikke en tredje strake seier i Madrid Open. Karolina Pliskova slo henne 6-4, 6-3 i kvartfinalen torsdag.

Halep håpet å bli den første kvinne med ekte hattrick i titler i turneringen. Etter 15 strake seirer på rødgrusen i den spanske hovedstaden ble det bråstopp mot Pliskova.

Tsjekkeren hadde også en god serie å forsvare, og noe å hevne. Hun er oppe i ni strake seirer på grus og revansjerte søsteren Kristynas tap mot Halep dagen før.

Endelig for Pliskova

– Dette var en av mine beste kamper i år. Jeg har en veldig god følelse nå, for jeg hadde tapt for henne seks ganger på rad. Jeg begynte å lure på om jeg noen gang skulle greie å slå henne, sa Pliskova.

– Serven min var veldig god, og alt gikk min vei.

Pliskova vant sin 10. tittel da hun vant grusturneringen i Stuttgart forrige måned. I semifinalen møter hun Petra Kvitova eller Darja Kasatkina. De møtes sent torsdag kveld.

Caroline Garcia er også klar for semifinale. Hun slo Carla Suárez-Navarro 6-2, 6-3.

– Det er ikke lett å møte Carla her på hennes hjemmebane. Hun hadde publikum i ryggen og spilte med selvtillit. Det var godt gjort av meg å vinne, sa Garcia.

(©NTB)