ALVORLIGE ANKLAGER: R. Kelly anklages for å ha begått overgrep mot unge jenter og kvinner gjennom flere tiår. AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
ALVORLIGE ANKLAGER: R. Kelly anklages for å ha begått overgrep mot unge jenter og kvinner gjennom flere tiår. AFP PHOTO / Frederic J. BROWN

Spotify fjerner R. Kelly fra spillelistene

Spotify fjerner alle R. Kellys låter fra sine spillelister og brukeranbefalinger og viser til musikktjenestens nye retningslinjer om artisters oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er første gang Spotify tar i bruk retningslinjene, som sier at en artists oppførsel kan resultere i at selskapet endrer hvordan artisten promoteres i strømmetjenesten.

51 år gamle R. Kelly, som egentlig heter Robert Sylvester Kelly, anklages for å ha begått grove seksuelle overgrep mot unge kvinner og jenter over flere tiår. Men han er aldri blitt dømt, og musikeren har avvist anklagene.

Slår ned på «hatefull oppførsel»

I slutten av april krevde Time's Up-bevegelsen, som startet i kjølvannet av en flom av overgrepsanklager i underholdningsindustrien, at alle anklager mot R. Kelly etterforskes skikkelig. Samtidig ba de musikkindustriens tungvektere om å kutte forbindelsene til artisten.

R. Kelly har på verdensbasis solgt mer enn 40 millioner album og vunnet tre Grammy-priser. Musikken hans vil fortsatt være tilgjengelig på Spotify.

Spotifys nye retningslinjer omhandler «hatefullt innhold og hatefull oppførsel». Sistnevnte defineres som oppførsel som er spesielt skadelig, slik som vold mot barn og seksuell vold.

– Han er uskyldig

I en uttalelse torsdag kveld norsk tid kritiserer R. Kellys management Spotify for deres avgjørelse.

I uttalelsen heter det at R. Kelly er uskyldig anklaget for seksuelle overgrep. Han ble frikjent i en sak som handlet om fremstilling av overgrep mot barn i 2008.

(©NTB/TV 2)