Politiet ved Gamle Bybro i Trondheim der to unge menn ble hentet opp fra vannet.
Politiet ved Gamle Bybro i Trondheim der to unge menn ble hentet opp fra vannet. Foto: Gunhild Tinmannsvik / TV 2

Drukningsulykke i nidelva:

To personer hentet opp – fikk livreddende førstehjelp på stedet

To menn på rundt 18 og 20 år er fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en drukningsulykke i Nidelva torsdag ettermiddag. De skal ha hatt en kroppstemperatur på 27 grader da de ble hentet opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter klokken halv fire torsdag ettermiddag meldte politiet i Trondheim at de hadde iverksatt søk etter én person i Nidelva i Trondheim.

Kvart på fire kom en ny melding fra politiet: Det er gjort funn av to personer i elva og det pågår livreddende førstehjelp på stedet. Nødetatenes arbeid pågår ved Gamle Bybro.

Aksjonen ble satt i gang etter at vitner hadde sett folk i elva.

– Ifølge vitnebeskrivelser skal to ungdommer ha badet i elva for så å ha fått problemer på grunn av dårlige svømmeferdigheter. Begge har da gått under vann. De ble funnet av brannvesenets dykkere som plukket dem opp fra vannet, forteller innsatsleder i brannvesenet, Lars Lunde til Adressa.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller, forteller følgende til TV 2:

– Den ene har gått uti, men vedkommende får problemer på grunn av strømmen i elva. Den andre hopper uti for å hjelpe, men også denne personen får problemer og blir tatt av strømmen, sier han.

Begge ble fraktet til St. Olavs Hospital. Skadeomfanget til en 20 år gammel mann beskrives som kritisk og ustabil. Tilstanden til 18-åringen er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset til TV 2 torsdag kveld.

De skal ifølge politiet ha hatt en kroppstemperatur på rundt 27 grader da de ble hentet opp av vannet. De skal ha vært uti vannet i rundt 10 minutter.

Nidelva er 31,2 kilometer lang og renner nedover fra Selbusjøen til munningen i Trondheimsfjorden i sentrum av Trondheim

Luftambulansen ble satt inn i søket etter personene i elva. (Foto: Gunhild Tinmannsvik / TV 2)
Luftambulansen ble satt inn i søket etter personene i elva. (Foto: Gunhild Tinmannsvik / TV 2)