GODE RÅD VAR DYRE: Drakten til midtstopper Zhang Linpeng måtte byttes underveis i kampen.
GODE RÅD VAR DYRE: Drakten til midtstopper Zhang Linpeng måtte byttes underveis i kampen. Foto: Osports

Bøtelagt for å teipe drakt

Mener støtteapparatet har ødelagt klubbens merkevare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem personer i støtteapparatet til den kinesiske toppklubben Guangzhou Evergrande har måttet betale prisen for snarrådighet.

Under en kamp i den asiatiske Champions League-turneringen fikk stjernestopper Zhang Linpeng beskjed av dommeren om å bytte drakt grunnet blodflekker på det gule tekstilet. Da støtteapparatet ikke klarte å finne midtstopperens drakt, ble gode råd dyre.

Med gul teip dekket man til tallet og navnet på drakten slik at Linpeng, som tidligere har vært koblet til både Chelsea og Inter, kunne løpe ut på gresset igjen med sitt nummer fem på ryggen. Det falt ikke i god jord hos klubbens ledelse.

Nå er fem i støtteapparatet bøtelagt for å ha skadet klubbens merkevare, skriver BBC. De mener at handlingen demonstrerte manglende grad av ansvarlighet. Blant de som straffes mister lønn er styreformann Gao Han.

– Lagets draktansvarlige har gjort en stor feil og har påført klubbens merkevare alvorlig skade, skriver klubben i en pressemelding ifølge AFP.

Det er ikke opplyst hvor mye penger draktimprovisasjonen koster de fem personene. Man lyktes imidlertid med å finne riktig drakt til Linpeng etter en liten stund.

Guangzhou Evergrande, som ledes av den legendariske italienske forsvareren Fabio Cannavaro, vant den første åttedelsfinalen mot Tianjin 1-0.

Laget har vunnet den kinesiske ligaen de sju siste sesongen. Profilerte spiller som Robinho, Paulinho, Jackson Martínez, Alessandro Diamanti og Alberto Gilardino.

LENGENDE SOM TRENER: Fabio Cannavaro er Guangzhou Evergrandes trener.
LENGENDE SOM TRENER: Fabio Cannavaro er Guangzhou Evergrandes trener. Foto: AFP