STOR FEIRING: Hele Storbritannia skal feire når Harry får sin Meghan 19. mai.
STOR FEIRING: Hele Storbritannia skal feire når Harry får sin Meghan 19. mai. Foto: Daniel Leal-olivas/AP

Slik følger du prinsebryllupet på TV 2

Det blir et tettpakket kongelig program lørdag 19. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 19. mai blir det bryllupsfest i England, og TV 2 følger det kongelige bryllupet til prins Harry (33) og Meghan Markle (37) tett.

Både på Nyhetskanalen og TV2.no kan du følge bryllupsdagen fra start til slutt. Fra den store folkefesten i England, til bilder av kjolene og de siste ryktene om bryllupet.

Vi sender direkte fra Windsor, hvor paret skal gifte seg.

Du kan også følge bryllupet og vår bryllupssending i vårt livesenter på nett ved å klikker her.

Slik sendes bryllupet på Nyhetskanalen og TV2.no (norske tider):

10.00

Tips oss om bryllupet!

  • Feirer du bryllupet eller markerer dagen på et eller annet vis? Tagg bildene dine med #2bryllup.
  • Er du i England? Klikk her for å tipse våre reportere.

Bryllupssendingen starter på Nyhetskanalen og TV2.no. Vi sender live fra Windsor. I studio fra Oslo sitter TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland og Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad.

Til studio kommer også moteekspertene Marianne Jemtegård og Erlend Elias Bragstad for å snakke om forventingene til Meghans brudekjole, samt de andre gjestenes bekledning.

12.00

Fra klokken 12 til 14.30 sendes bryllupet også på hovedkanalen TV 2.

Gjestene ankommer St. George's Chapel i Windsor Castle i timene før klokken 12. Her skal vielsen skje.

gjestelisten står rundt 600 personer. Gjestelisten er ikke offentliggjort, men det er flere rykter om hvem som er invitert. Blant celebre gjester som ryktes er David og Victoria Beckham, Elton John, Ellie Goulding og Serena Williams.

Også Markles mor, Doria Ragland, kommer i bryllupet. Markles far skulle egentlig følge henne opp kirkegulvet, men han meldte denne uken avbud. Det er derfor usikkert hvem som vil ledsage bruden opp til alters.

Avdøde prinsesse Dianas tre søsken står også på gjestelisten. En av søstrene skal lese for brudeparet i kirken.

KIRKEN: Bryllupet skal stå i St. George's Chapel i Windsor Castle, vest for London.
KIRKEN: Bryllupet skal stå i St. George's Chapel i Windsor Castle, vest for London. Foto: Dominic Lipinski/AP

12.30

Meghan og prins Harry ankommer St. George's Chapel. Også dronning Elizabeth kommer klokken 12.30.

Harry ankommer først med sin forlover, broren prins William. Det er ventet at de vil ankomme til fots.

Meghan ankommer i bil med sin mor, Doria Ragland. Kortesjen er ventet å kjøre langs områder der skuelystne publikum kan få et glimt av bruden.

13.00

Vielsen begynner. Det er ventet at lille prins George og prinsesse Charlotte skal være henholdsvis brudesvenn og -pike. Søsknene er godt kjent med denne oppgaven, ettersom de gjorde det i bryllupet til Pippa Middleton, Kates søster, i fjor.

Meghan skal bli fulgt opp kirkegulvet av prins Charles, har Kensington Palace bekreftet.

Dekanen David Conner skal stå for seremonien i St. George's, mens erkebiskop i Canterbury, Justin Welby, skal foreta selve vielsen av paret.

14.00

Vielsen er ferdig, og det er prosesjon ut av kirken. Det er ventet at det nygifte paret vil bli fraktet i åpen hestevogn gjennom Windsor. Ifølge Kensington Palace er dette for å dele den store dagen med offentligheten.

«De håper denne korte turen vil gi enda flere mennesker muligheten til å samle seg rundt Windsor og nyte atmosfæren på denne spesielle dagen», har slottet uttalt.

Da prins William og Kate giftet seg i 2011, kjørte også de i åpen vogn i London. Hvis det regner, kommer paret heller til kjøre i en lukket vogn med glassdører.

Hele turen i hestevogn er ventet å ta i underkant av 25 minutter.

Det er ventet at svært mange skuelystne vil ta turen til Windsor denne dagen, og sikkerhetsopplegget vil dermed være nøye planlagt. Det blir satt opp ekstra togavganger til byen, storskjermer og matboder.

14.30

FROGMORE CASTLE: Forlovelsesbildene av paret ble tatt i nettopp Frogmore Castle, hvor festen skal foregå lørdag kveld.
FROGMORE CASTLE: Forlovelsesbildene av paret ble tatt i nettopp Frogmore Castle, hvor festen skal foregå lørdag kveld. Foto: Alexi Lubomirski

Etter prosesjonen er alle bryllupsgjestene invitert til en formell mottakelse i St. George's Hall. Det er dronningen som inviterer til denne.

Prosesjonen er det siste elementet av dagen som publikum kan overvære, og denne mottakelsen er privat.

Kvelden

Harrys far, prins Charles, arrangerer om kvelden en fest for det nygifte paret og rundt 200 av deres nærmeste venner og familie i Frogmore House. Dette var også stedet hvor Meghan og Harry tok sine forlovelsesbilder.

Selv om festen ikke er åpen for offentligheten eller presse, er det ventet at man får glimt av kjente gjester som er på festen. Av andre detaljer er det kjent at bakeren Claire Ptak skal stå for bryllupskaken.

TV2.no følger festen utover kvelden.