Kristiansen skjøt Vipers til finale

Vipers Kristiansand tenkte nok mest på fredagens EHF-cupfinale, men holdt greit Byåsen fra livet og sikret finaleplass i eliteseriesluttspillet med 30-25-seier.

TOPPSCORER: Jeanett Kristiansen. Her fra første kamp i finalen i EHF-cupen. Foto: Schrøder, Tor Erik

Tre dager før klubben skal prøve å ta sin første europacuptittel ved å forsvare fire måls ledelse i returkampen mot Craiova i Romania, var det et Vipers-lag uten den store tenningen som gjorde unna returkampen i semifinalen mot Byåsen.

Jeanett Kristiansen førte an for Vipers med sju mål. Pernille Wang Skaug scoret seks og ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Etter 28-23-seier i første kamp hadde Byåsen en nesten umulig oppgave mot laget som vant alle sine 11 hjemmekamper i serien. Med 17-11 ved pause var Vipers oppe i 11 måls ledelse totalt, og finalebilletten var i praksis klar.

Byåsen fikk lov til å vinne sin siste omgang denne sesongen og oppnådde et hederlig resultat, men Vipers gikk til finale med ti måls margin, 58-48.

Onsdag blir finalemotstanderen klar. Da skal serietoer Larvik forsvare ni måls ledelse i hjemmekampen mot Storhamar.

Vipers har allerede vunnet serie og cup denne sesongen, og i løpet av halvannen uke kan det også bli EHF-cuptittel og sluttspilltriumf.

Helena Rut Örvarsdottir scoret seks ganger og ble Byåsens toppscorer. Kristin Venn, som scoret fire ganger på like mange skudd, ble kåret til lagets beste.