Forsvaret har frigitt et bilde av savnede Sindre Saltveit (19). Mandag ble det avholdt minnestund.
Forsvaret har frigitt et bilde av savnede Sindre Saltveit (19). Mandag ble det avholdt minnestund. Foto: Jakob Østheim / Forsvaret // André Meling

Sindre (19) falt trolig over bord: – Vi er sterkt preget av det som har skjedd

Mandag ble det holdt minnestund for Sindre Saltveit (19), som lørdag morgen ble meldt savnet fra skipet KV Nordkapp i området ved Bjørnøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag morgen ble et besetningsmedlem på kystvaktskipet KV Nordkapp meldt savnet i Barentshavet, etter trolig å ha falt over bord.

Den savnede, som var i førstegangstjeneste, ble identifisert som 19 år gamle Sindre Saltveit fra Vormedal i Karmøy.

Hovedredningssentralen Nord-Norge avsluttet søket søndag formiddag, og Saltveit er antatt omkommet.

​– Vi er sterkt preget av det som har skjedd. Det er mange som har det tungt nå. For mannskapet på Nordkapp har det vært viktig å få ta del i letingen, sier sjef for Kystvakten, Ottar Haugen, i en artikkel på Forsvarets egne nettsider.

På mandag ble det avholdt en minnestund for den savnede 19-åringen om bord på alle Kystvaktens fartøyer og på Kystvaktens hovedkontor på Sortland. I samråd med familien har Forsvaret frigitt et bilde av Saltveit.

Forsvaret opplyser at man om bord i KV Nordkapp har hatt samtalegrupper og møter for å ivareta personellet. Personellet består av både vernepliktige og fast ansatte.