– Jeg har fått flere tilbud enn forventet

Arsène Wenger bekrefter at han kommer til å fortsette som manager. Samtidig legger Arsenal-manageren press på sin etterfølger og forventer tittelkamp neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Hør Wengers avskjedstale øverst!

Arsène Wenger kommer ikke til å pensjonere seg når han forlater Arsenal etter denne ukens to siste ligakamper.

– Jeg vil helt klart holde meg aktiv. Hjernen min trenger å arbeide og holde seg aktiv. Jeg har stor erfaring som manager og ønsker å fortsette, men jeg vet fortsatt ikke hvor, sier Arsenal-manageren på en pressekonferanse før bortemøtet med Leicester onsdag kveld.

Og det skal ikke mangle på jobbtilbud.

– Jeg har fått flere tilbud enn jeg hadde forventet, men jeg vurderer ikke noe. Jeg ønsker å jobbe godt her frem til siste dag av kontrakten.

Gir råd ved behov

Etter 22 år i Arsenal er Wenger usikker på om han kunne ledet en annen engelsk klubb. I avskjedstalen kalte han seg selv for Arsenal-fan.

– For øyeblikket er det vanskelig å se for seg. Jeg vurderer ikke det, sier han.

Det er fortsatt ikke klart hvem som erstatter Wenger. Juventus-trener Massimiliano Allegri og tidligere Barcelona-trener Luis Enrique er navnene som har blitt nevnt hyppigst de siste dagene.

– Alle disse folkene er veldig kompetente. Som Arsenal-fan skal jeg støtte mannen som tar over. Jeg ønsker ikke å uttale meg offentlig om det. Om klubben ønsker mitt råd, så skal jeg gi dem det, er Wengers kommentar.

Legger press på etterfølgeren

Arsenal kommer til å ende på sjetteplass denne sesongen, men Wenger mener erstatteren ikke trenger å gjøre for mye med dagens spillerstall.

– Troppen trenger ikke mye. Det er stort potensiale og en god ånd. Det er en god grunnmur. Vi trenger to eller tre nye spillere, så kan dette laget kjempe om tittelen neste sesong, sier han, og fortsetter:

– Vi trenger ikke å bruke store penger. Du ser forsvarsspillere gå for 800 millioner kroner. Det er vanskelig å si hva mye penger er for tiden.

Virgil van Dijk ble i januar tidenes dyreste forsvarsspiller da han gikk fra Southampton til Liverpool for om lag 830 millioner kroner.

Koscielny ute i et halvt år

Wenger opplyste også at det er «positive samtaler» mellom Arsenal og Jack Wilshere om en kontraktsforlengelse på avtalen som løper ut ved sesongslutt. Han understreket at han ikke lenger er med i forhandlingene.

Santi Cazorla er tilbake i full trening, men Wenger forteller at spanjolen ikke kommer til å spille før sesongslutt. Midtbanespilleren har vært ute i halvannet år med skade, og fremtiden er usikker med en kontrakt som løper ut i juni.

Wenger bekreftet også at Laurent Koscielny er ute i seks måneder med akillesskaden han pådro seg mot Atlético Madrid. Dermed mister den franske midtstopperen sommerens VM-sluttspill. Han er ventet tilbake i desember.

Mesut Özil mister sesongavslutningen, og i engelske aviser har det blitt meldt om misnøye i Arsenal-garderoben med tyskerens stadige forfall. Wenger insisterte imidlertid på tirsdagens pressekonferanse at ryggplagene er reelle.