OPPTUR: Tine Stange og Larvik-jentene er reddet. Klubben samlet inn de nødvendige pengene for å sikre videre drift.
OPPTUR: Tine Stange og Larvik-jentene er reddet. Klubben samlet inn de nødvendige pengene for å sikre videre drift. Foto: Pedersen, Terje

Larvik er reddet fra konkurs

Samlet inn tre millioner kroner på en uke. TV 2s håndballekspert mener Larvik ikke kan forvente flere redningsaksjoner nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larviks redningsaksjon har vist seg å være vellykket. Klubben har samlet inn tre millioner kroner på en uke.

– Det er helt sinnssykt, sier styreleder Cathrine Svendsen til VG.

– Vi fikk inn over tre millioner kroner på en uke. På kveldens styremøte kommer vi til å avlyse det ekstraordinære årsmøtet som skulle ha vært avviklet onsdag, opplyser hun.​

Larvik sto i fare for å legge ned driften med umiddelbar virkning, men nå kan klubben puste lettet ut.

– ​Jeg er imponert over lokalmiljøet rundt Larvik Håndballklubb som nok en gang redder flaggskipet i norsk kvinnehåndball, men nå var det siste gangen. Nå setter det også noen krav om å gjøre det på en ordentlig måte til de som skal styre klubben fremover, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Det er den tredje redningsaksjonen i Larvik siden 2015.

– Det var galskap rundt 2015. De har brukt penger og satset på altfor mange ting. Jeg tror, og det virker som, at de skal rydde opp. Det er viktig for både Larvik og norsk kvinnehåndballs del. Det er uhyre viktig med et flaggskip som Larvik. De har vunnet Champions League og vet hva det går i. Det er trist om de skulle forsvinne fra håndballkartet, sier TV 2s håndballekspert.

Larvik spilte mesterligafinale så sent som i 2015. Sesongen før gikk klubben nesten konkurs. Siden da har det vært tøffe tider økonomisk i LHK.

– Holdningen om at de ikke gidder å spille om sjetteplasser er en hån mot de andre i norsk håndball. Det kunne også de gjort, men samtidig er det ingenting som er bedre enn at de klarte nå. Nå må de klare egenkapitalkravet 31.12.2018. Da er det avhengige av positiv egenkapital, sier Bent Svele.

For drøyt to uker siden la klubben ut informasjon om den økonomiske situasjonen i LHK: «Klubben har behov for 3 millioner kroner i kortsiktig likviditetstilførsel og har per 19. april ikke midler til å dekke fordringer som forfaller i løpet av april, heller ikke lønn til ansatte. Salg av 300 «Larvikpakker» vil dekke dette», skrev klubben.

Pakkene var tydeligvis populære. Med økonomien på plass kan Larvik-jentene nå konsentrere seg om å prestere på banen. Laget knuste Storhamar 41–32 på bortebane i den første semifinalen i sluttspillet søndag. Mye skal gå galt i kveld om det ikke blir nok en sluttspill-finale for klubben.​